Пейо Пеев и Асен Драгнев от група Спринт посетиха Европейския парламент, срещнаха се с Ева Майдел


Пейо Пеев и Асен Драгнев от група Спринт посетиха Европейския парламент, срещнаха се с Ева Майдел

1646

Председателят на Сдружението на независимите автори, музиканти и продуцентиПейо Пеев и член на Управителния съвет на СдружениетоАсен Драгнев, бяха на посещения в Европейския парламент по покана на евродепутата на част от делегация Ева Майдел, информираха от PRofile International.

В делегацията участваха и кинодейци, икономисти и други активни граждани от София и Хасково. На срещата бяха обсъдени добри практики на европейските страни по отношение на прилагане на Закона за авторското право, създаването на Регистър на независимите и музиканти и артисти в сферата на музиката и киното, и подпомагане независимите културни дейци.

Г-жа Ева Майдел отбеляза в социалните си мрежи, че за нея е голяма чест да посрещне Пейо Пеев и Асен Драгнев в Европейския парламент, не само като представящи неправителствената организация, която защитава правата на тази голяма група интелектуалци и творци, но и като професионалисти в своята област, и благодари за хубавата среща, искрения разговор и новите албуми.

Двамата вдъхновяват не само с музикалния си талант, но и с обществената си дейност. Освен създатели на група Спринт, Пейо Пеев и Асен Драгнев подпомагат и продуцират млади изпълнители и музиканти от независимия сектор, те са автори продуценти на албума на най-новия дует Галя Георгиева и Атанас Лазаров

Тя също така отбеляза, че и двамата са част от екипа на центъра за социална рехабилитация и интеграция "Чудеса“, където обучават деца и младежи със специални потребности на музикални умения и техники при ударни и клавишни инструменти.  

Снимка: PRofile Interantional  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички