Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Руските арт-рок корифеи Автограф и знаменитата унгарка Жужа Конц на нов глас в часа на Плешивото куче: Ветерани, ветерани...


Руските арт-рок корифеи Автограф и знаменитата унгарка Жужа Конц на нов глас в часа на Плешивото куче: Ветерани, ветерани...

2030

В добро здраве и с усмивка, Плешивото куче продължава своето пътешествие с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" тази събота.

25 лет спустя в популярната серия "Легендите на руската и съветската музика" с концертни записи на група Автограф , същинска легенда в Източния блок.

- Момчетата на китариста и продуцент Александър Ситковецки върху световната карта за арт-рок и прогресив. Някои соц.- критици ги определят като руските Дженесис, обаче те явно не са чу(ва)ли за нашата знаменита Формация Студио Балкантон. И някои други паралели.

- Дългият път на "великолепната седморка" от състава Високосно лято, антивоенните песни и Всесъюзния конкурс за популярна музика и рок "Есенни ритми" в Тбилиси, през големите арени и AOR (рок, предназначен да се разгърне на по-широки пространства), до стадионите "Уембли" в Лондон и "Джон Кенеди" във Филаделфия и участието ѝ в благотворителната инициатива "Бенд Ейд", състояла се на 12 август 1985 година.  

- Московчани - първата съветска формация, придобила известност на Запад още преди да повее Вятърът на промяната, и първата, чийто концерт е излъчен в необятната Рус под формата на live-surround.

• "Te szeress legalább" - актуалният албум на певицата и актриса Жужана Конц. За своето 42-ро издание - в прелюбопитната компания на хитмейкъра Янош Броди (Илеш, Фонограм), на Адел Джордан, Юдит Халас и Естер Чакани

- Жужа Конц - първата поп певица, удостоена с най-високата награда за музика в Унгария на името на Ференц Лист, носителка на отличието "Кошут" и Кавалер на почетния легион. За Унгария тя е това, което за Русия е Алла Пугачова, а Марила Родович - за Полша.

Иван Ерьомин с артистичен псевдоним Иван Дорн - сред звездите на модерните руска и украинска сцени, ще пее в Бургас. Синглите му са слушани и споделяни милиони пъти в музикалните платформи, което го налага като емблема на алтернативния поп. Миксирайки го с електронна музика и фънк, Дорн неколкократно печели приз за най-добър изпълнител и за артист с най-добър концерт. Къде и как се запознава с Анна Добрыдньова от вече несъществуващия им дует  Пара Нормальных и кои спортове изгубиха от музикалната кариера на младото дарование.

• Спомен за босненския вокално-инструментален ансамбъл Индекси, нареден сред класиците на балканския сайкъделик рок.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички