Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари
Електро-глем пънк рок от Япония и Италия в клуб Live & Loud
Трио Viva с хеттрик през март
Мартенският музикален внос от Лондон с концертите на Stretch и Comet City: Plumm, DJ Snuff, Visaka и Jungle Lady
DJ BoBo празнува 30 години на сцена в "Арена София"

По-тотални от тоталитаризма: Laibach! Поредният десант на словенските индъстриъл гиганти и всичко за новия им албум в часа на Плешивото куче


По-тотални от тоталитаризма: Laibach! Поредният десант на словенските индъстриъл гиганти и всичко за новия им албум в часа на Плешивото куче

1265

Меломанските приключения на Плешивото куче продължават и тази събота.

• Tanz mit Laibachмаршът като танц.

- Love Is Still Alive: поредният десант на Лайбах у нас предстои в столичната зала Pirotska 5 Event Center на 26 ноември.  

- Всичко за актуалния албум на титаничните словенци, които всъщност са истинските създатели на стила "индъстриъл" и от които Рамщайн свиха това-онова, но и самите те препипват световни хитове, за да ги превърнат в собствени оригинали. Величието на плагиата!

- С Милан Фрас и компания - към Марс, да намерим своя собствена колония. Пост-постколониализъм и оцеляване.

- Какво да очакваме от аудио-визуалния спектакъл? Kunstmaschine. Непреводимо, арогантно и почти грандоманско, точно като всичко останало, свързано с тях.

- По-тотални от тоталитаризма, отново срещу всичко, което се съотнася към поп културата.

• Блус китара ще пее - какво друго да е в навечерието на 27-ия ден на 11-ия месец, когато планетата получи Джими Хендрикс. Други ден Светиня Му трябваше да навърши 81.

- През 1989 година демократичните революции имаха рока на Джимарата и неговите ценности. Защо не се принудиха да прибегнат до оръжие?

- Един от музикално-идейните факлоносци на Мистър Китара е полският вокалист, китарист, композитор, аранжор, бендлидер и преподавател Лешек Цихонски. Той е организатор на прочутия "Thanks Jimi Festival", който всяка година събира китаристи от цял свят да посвирят синхронно парчета на Джими Хендрикс насред Вроцлав.

• Честита 70-годишнина на БГ - абревиатура от Борис Гребенщиков, фронтмен, композитор и текстописец на легендарната руска група Аквариум, който е още поет, писател и фотограф.

- "Песни бардов": Борис Борисович - първата съветска международна рок звезда, "чете" наследството на своите учители от 50-е и 60-е години на миналия век.

- Гребенщиков не е преустановил активната си концертна дейност, а обикаля цял свят с различни програми, представяйки най-доброто от своите над 50 албума (от които 25 на Аквариум), но само извън Русия, тъй като той и екипът му от международни музиканти живеят в Лондон.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички