"Прекрасна вечер" - концертът с кауза на Галя Георгиева и Наско Лазаров, препълни кино "Люмиер"


"Прекрасна вечер" - концертът с кауза на Галя Георгиева и Наско Лазаров, препълни кино "Люмиер"

2282

С бляскав концерт-спектакъл, озаглавен "Прекрасна вечер" и посветен на общественозначима кауза, новият дует на България Галя Георгиева и Наско Лазаров, посрещнаха много приятели и гости, почитатели на съвременната българска музика, в препълнената зала на емблематичното кино "Люмиер" в София.

В навечерието на коледните празници те пожелаха многократно прекрасна вечер, като се казва и тяхната първа дуетна песен, толкова много, че да имат всички в изобилие през цялата година.  Типично в техен стил - фино и с усмивка, в запомнящия се звезден концерт с кауза, Галя Георгиева и Атанас Лазаров представиха песни от новия си албум, които са по музика на Асен Драгнев и Пейо Пеев, и текстове на Иван Тенев, Добромир Радев, Добромир Банев и Калоян Христов.

Галя Георгиева и Наско Лазаров са членове на сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти". Те бяха подкрепени от техните обичани колеги от сдружението – Петя Буюклиева, дует Шик, рок групите Спринт и Хоризонт, Георги Низамов, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, Weil, Йоанна Драгнева, победителката на "Звездите в нас" Антония Маркова и скъпите приятели, с които работят от години група Жестим и театър "Мим-арт" с ръководител Мария Атанасова. Те изпълняват песните с мимика и жест – езикът на глухите хора. Концертът завърши много емоционално за всички, тъй като на финала излязоха талантливите малки певци от вокална група Палави ноти, които създадоха вълшебното коледно настроение. Водещ на събитието беше гласът на БГ Радио - Атанас Стоянов.  

На сцената бяха и обичаните музиканти София БендТоля Георгиев, Ивайло Терзиев, Ники Томов и Асен Драгнев, също членове на сдружение "Независими автори, музиканти  и продуценти".

Този месец тандемът получи приз "Дует на България" с кауза на Националните награди за мода, шоу, бизнес, които се проведоха в Пловдив и се организират от дизайнера Красимир Недялков. Галя и Наско казват, че каузите са тези, които ни свързват едни с други. Каузите са важни за нас като общество и са барометър на нагласите и нуждите в обществото. Още - че обичат хубавата музика с хубавата мелодия и прекрасния текст и се радват, че преди Коледа заедно с техните колеги успяха да направят един прекрасен подарък с послание и мечти. Защото можем да мечтаем, имаме право да мечтаем, а мечтата няма възраст и давност.

Със средствата от концерта ще се помогне за инвитро процедурата на една двойка, която отдавна чака момента да станат родители, на една жена на име Силвия, която мечтае да стане майка.  С такава прекрасна звездна вечер, дуетът спечели сърцата на публиката.

Събитието завърши с емблематичната песен "Мечта за дете" по музика на Пейо Пеев и текст на Ивелина Рускова. Специални гости и двама души, посветени на каузата София и подкрепящи българската музика – заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова и заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

Спектакълът се организира с подкрепа на Министерството на културата. Партньори са Столична община, сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти", агенция "Сребърен ключ", агенция за публични комуникации "ПроФайл", фондация "Мечта за дете", сдружение "Тишина" и информационен портал My Family
 Снимка: Hi Life

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Cher - "Christmas"

Видео


Албуми


Cher - "Christmas"

Феновете на Шер (Cher) могат да разчитат на много весел, ярък и рок-ен-рол празничен сезон тази година с официалното...

Най-четени новини


виж всички