Соул и електро ноти от Лондон: Plumm X skttrd с клубно турне у нас


Соул и електро ноти от Лондон: Plumm X skttrd с клубно турне у нас

1415

Изпълнителката на песента от хитовия шпионски сериал с Венсан Касел и Ева Грийн "Liaison" - Plumm, тръгва на клубно турне в България от този четвъртък до понеделник.

Plumm - или Софи Плъмър - е на 26 г. и е един от новите фантастични гласове на Лондон, трупащ все по-голяма популярност благодарение най-вече на невероятния си вокален талант, летящ из вселените на нео-соул, джаз, трип-хоп и напомнящ недостижими еталони: Нина Симон, Робърт Плант, на моменти дори Джанис или Ейми. Тя е от новата реколта таланти на джаз-фънк-електро-хип-хоп-ейсид-диско-BBC-Worldwide-радио гуруто Джайлс Питърсън - Brownswood Future Bubblers Session; и след като издаде миналото лято второто си солово EP "Chameleonic", в момента работи в дует с електронния продуцент skttrd.

Чуйте последното им парче тук: https://www.youtube.com/watch?v=jC5yPb8QtSY...

Тази пролет Plumm даде завладяващата си песен "You’re Тhe Оne" за един от новите минисериали по AppleTV - "Liaison", с Венсан Касел и Ева Грийн.

През лятото Plumm свири по два пъти на Love Supreme, Glastonbury и BoomTown Fair - трите най-силни музикални фестивала във Великобритания. Междувременно продължава да разпродава най-добрите клубове на Острова (Jazz Cafe London, Ronnie Scott’s) с проектите си - както солово, така и със спиричуъл джаз колектива Levitation Orchestra и мултиинструменталиста skttrd.

Тoзи октомври Plumm каца със skttrd в България по покана на Stretch и Comet City за минитурне от 5 дати в любими градски заведения за духовно хранене, смесвайки местните вкусове с модерния звук на Лондон. Съпорт в различните спирки от обиколката ѝ оказват двама от най-оригиналните родни артисти. Tales From The Sleeping Land, проектът на Калоян Иванов, чийто сетове добавят прогресивни и психеделични нюанси, ще бъде първи на сцените в Live & Loud (София) и Max Club (Русе). В пловдивското Bee Bop Café и на финала в бар "Топлоцентрала" (София) пък вечерите ще открие друг наш роден електро-оригинал - Роберта Димана, позната под артистичния си псевдоним LTNC/Лютеница.  Във Велико Търново гостите от чужбина ще отбележат средата на турнето си с афтърпарти, на което ще диджействат самите те.

Музиката на специалните гости - тук:

Tales From The Sleeping Land
https://prikazki.bandcamp.com/music
https://www.youtube.com/@kaloyanivanov5941
LTNC/Лютеница
https://www.youtube.com/@robertadimana4499

След концерта на годината (тотално разпродаденият The Comet Is Coming в Sofia Live Club през май), Stretch продължава да представя нов внос музика от Лондон, като едновременно с това най-накрая успява да доведе първия проект с централно дамско участие и да постави начало на сътрудничеството си с промоутъра Comet City. Целта, засега, остава същата: качествена, вълнуваща и нова музика от близо и далеч за родните публики, на каквато по-рядко имат удоволствието да попаднат у нас.

plumm x skttrd: the bulgarian trip

19 октомври  - Live & Loud, София
20 октомври - Club Max, Русе
21 октомври - TAM + Melon Club, Велико Търново
22 октомври  - Bee Bop Café, Пловдив
23 октомври - бар "Топлоцентрала", София

Билети на epaygo.bg и каси EasyPay по 15/20 лева - в ограничено количество.

https://epaygo.bg/epaygo/event/stretch

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички