В Деня на музиката и поезията с група Спринт в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"


В Деня на музиката и поезията с група Спринт в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"

2158

• Усмихни се с група Спринт!

- В Деня на музиката и поезията, на архитектите и на кафето, на възрастните хора и на зенитно-ракетните войски, на ... - празнуваме с легендарната българска банда, която провежда първата си репетиция на днешния 1 октомври

- Спомен в ню уейв епизоди за Чавдар Панев -  фронтмен, поет, соло- и ритъм-китара, клавишни инструменти

"Бъдеще" на Спринт е първата документирана с аудио- и видеозапис синти поп и ню уейв композиция в България, датираща още от 1983 година. А първият хит в направлението ню романтик е отново на същата банда - "Две пътеки" по музика на Асен Драгнев.

- Спринтът на неуморния Пейо Пеев (в едър план на снимката) и неговите момчета (и момичета) - по света и у нас, към наградите и чуждестранните сцени, от синти поп и ню уейв, през мелъди и хард рок, до aлтърнатив

- Актуалният албум "Галактика 2х20" - четиринайсти студиен запис в дискографията на състава

- "Две пътеки: Спринт и приятели" 2022 в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България", популяризираща инициативите на фондация "Мечта за дете" и на информационната кампания "Да сверим биологичния си часовник", и националната кампания "Повече българска музика в национален ефир"

• "Цветя от края на 80-те" за Косьо Марков. Идеологът на Тангра, трубадурът, който остави своето име не само в българската музика, но изобщо в цялото културно пространство, трябваше да навърши 73 на 3 октомври.
 
• Нещо се случи! Алла Пугачова официално поиска от руските власти да бъде обявена за "чуждестранен агент".  

- Най-успешната изпълнителка в целия бивш Съветски съюз като лидер на антивоенната част от руското общество, който го разцепи

• "Freedom" и танци-манци в диско стъпка. На дансинга кани пеещата германска актриса  Сабрина Лоренц, по-популярна само като Jeannie.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички