Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

В откачените селения на Нина Хаген с Плешивото куче тази събота


В откачените селения на Нина Хаген с Плешивото куче тази събота

1847

Приключенията на Плешивото куче продължават и тази седмица.

• Коронованата кралица на немския пънк и ню уейв, а и сред пионерите на онова, което десетилетия по-късно щеше да бъде определено като трип-хоп, актриса, политически активист, грижовна майка, борец за защита правата на животните и прословута еклектичка беше аномалия в епохата на пънк-рока и диско дивите, но остана недостигната оригинална величина и трибуна на идеи и до днес. Тя все още е на сцената и продължава да вълнува. Певица и актриса, ярко лице от племето на зеленокосите в Източна Европа. Смела и независима, изповядваща принципите на свободата, презирайки каноните и социалните стереотипи, тя винаги се е отличавала с решителен характер и с удивителната способност да гъделичка венериния хълм на каквато си пожелае музика. Дами и господа, фрау Нина Хаген! Всичко за новия ѝ албум "Unity":

- Диво пътешествие из музикални жанрове, очаквано екстремно и със силни политически послания.

- "Брайън Фери в рокля" като индуистка жена между Шива и Бабаджи и Майка Тереза + Нелсън Мандела.

- Бертолд Брехт ли е запалил страстта ѝ към изкуството на забавлението, или...?

- Изключената от пионерската организация източноберлинчанка в компанията на авангардни гости навръх 67-годишния си рожден ден. Нейният коментар в песни за движението Black Lives Matter, Договора за неразпространение на ядрено оръжие, феминизма...И атомната енергия (като радиопиеса).  

- Нина Хаген пее Боб Дилън и Марлене Дитрих (едновременно).

- Сп. "Ролинг Стоун": "Ядосана пънк-рок нахалница, езотеричнa хипи-свръхмайка, политическа активистка и ексцентрична дива. Нина Хаген ни дава всичко, което искаме и очакваме от нея в "Unity" и го прави добре!"

- Съвети от личната Библия на певицата.

- Къде изчезна Нина Хаген в последното десетилетие?  

- Blumen fur die Damen: изключително забавно, много забавно. И отново забавно.

•  Стягаме се за шаренията от балкански ритми, китарен шум и просташко-веселяшки текстове. Турнето на мултинационалната дружина Култур шок No Nostalgiа шумно ще премине и през България на 5 април. Многоцветните музиканти на Вал(ери) Кьосовски - с новото попълнение Елени Говетас (вокал, цигулка, саксофон и перкусии), обещават да разклатят столичния Pirotska 5 Event Center със старите пънкарийки и парчета от актуалния си албум "D.R.E.A.M". Подгряват белградчаните Ерик енд Дъ Уърлд Севиджис. "Повече шок, отколкото култура". Култур шок тайм! Ще рече – шоу тайм. Купон, съсипваме се!

•  Импресии в прогресив рок. Авангардните поляци Ривърсайд продължават вече като квартет: "Together Again". Може ли да направим единство от четворката? Все пак обаче се получава - като течение от различни потоци, втурнали се в една посока.  

•  2+1=? Dwa Plus Jeden (Два плюс йеден), мегапопулярно в Източна Европа седемдесетарско трио от Варшава. Няма лъжа, няма измама: Елжбета Дмох (вокали, флейта), Януш Крук (вокали,китари и кийборди) и Сезари Сльонзак - саксофон, кларнет, кийборди и вокал, на гастрол в "Плешивото куче". Кой, къде и как сметаносва и "пържи" в Деня на лъжата. Чудомир: "Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж".

Плешивото куче каза: "Весел да е днешният 1 април. Усмихнете се. Забравете за проблемите и важните дела за един ден и ще видите колко по-добре ще се чувствате след това. А размислите тежки (предизборни) оставете за... после".

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев"по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: deutschlandfunkkultur

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички