Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour минава през София, метъл виртуозите със специално обръщение към родните фенове


Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour минава през София, метъл виртуозите със специално обръщение към родните фенове

793

Специалното шоу на метъл виртуозите на виолончелото Apocalyptica в София -  част от турнето Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour, ще мине през зала 3 на НДК на 28 ноември.

Специалните гости, които ще подгреят публиката, са Arctis. След суперуспешния и запомнящ се концерт в Пловдив (заедно със Solstafir) през 2022 година, чело метъл формацията се завръща у нас с една по-различна  програма. Най-сетне и тук ще видим шоуто, което всички фенове у нас очакват от дълго време, а именно Apocalyptica представят композиции на Metallica. Да, точно така - Apocalyptica ще изнесат представление, изцяло изградено върху кавърверсии на песни на титаните, изпълнени на величествения инструмент виолончело, което музикантите от северната държава владеят до съвършенство. 

Мetallica са основното вдъхновение на младите юноши Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Max Lilja и Antero Manninen, които през 1993г. са съученици в престижната академия "Сибелиус" в Хелзинки, Финландия, когато се събират, за да споделят своята любов към една от най-влиятелните групи в хеви метъла. Antero Manninen и Max Lilja напускат по-късно; през 1999 г. идва друг челист Perttu Kivilaakso, а от 2003 г. като концертен музикант и от 2005 година и като официален член към състава се присъединява и барабанистът Mikko Sirén. Но да ударим в десетката по темата: През 2024 година Apocalyptica поглеждат назад към корените си и от там продължават напред с мащабна концертна обиколка, като следват своя легендарен дебютен албум "(Apocalyptica) Plays Metallica By Four Cellos" (Mercury/PolyGram) (1996). Така започва кариерата на нестандартната формация и след това издание светът на музиката вече не е същият.

Вечните класики на Сърдития квартет - "Master Of Puppets", "Nothing Else Matters", "Seek & Destroy", "Enter Sandman" и т.н., които са инспирирали мнозина десетилетия наред и без съмнение ще запалят по тежкия жанр още десетки бъдещи поколения, получават нов прочит... По-нататък във времето Apocalyptica вече създава и авторски пиеси и развива собствено звучене, като умело реди кубчето на Рубик с елементи от класическа музика, нео-класически метъл, траш и симфоничен метъл. Квартетът по онова време впечатлява и специализирани медии, и фенове по цял свят с нестандартното си и наистина откачено хрумване да свири хеви метъл изключително и само на инструмент, присъщ на класиката - виолончело. Луда, смела и в крайна сметка оказала се добра идея. А и печеливша, защото бива подплатена с много труд, тренирано ухо и оригинален подход към аранжиментите. Безброй концерти по-късно, проектът Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour е шоу на друго ниво.

Обръщението на Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen и Perttu Kivilaakso към българскте им почитатели  на групата - тук:

https://we.tl/t-d2Olztu1mr

Финландците Arctis подписаха договор с Napalm Records и вече имат дата за издаване на първия си албум чрез лейбъла. Записът, който ще види бял свят тази есен, е продуциран от Jimmy Westerlund (Sturm Und Drang), миксиран от Stefan Glaumann (Rammstein) и мастериран от Svante Forsbäck (Rammstein). За да отпразнува излизането му, групата започна обширно европейско турне като съпорт за легендарните Apocalyptica на 18 дати на обиколката ѝ през ноември, което минава и през България. Тази нова група на скандинавската метъл сцена черпи вдъхновение от пейзажите и специфичния климат на Финландия. Стилът им е изграден на основите на хард рока с втърдяване от метъл елементи, но и с поп забежки, които са в пропорции, каквито да разширят тяхната таргет фен база. Това е звукова атака от новата вълна на скандинавската метъл сцена. Arctis определено е една от бандите от нея, за която ще чуваме отново. Тя е в състав: Alva Sandström - вокали, китаристите Michael Mikander и Björn Johansson, Мats Ödahl - бас и Mika Paananen - барабани.

Билети - в системата на Paysera https://bit.ly/ApocalypticaSofia2024 и на касите в магазини "На тъмно" в цялата страна. Пропуски категория "VIP" могат да бъдат закупени само директно от групата на www.apocalyptica.com. Те не включват билет за концерта. Билетът трябва да е закупен отделно. С него получавате т.нар. Meet & Greet с музикантите, ламиниран бадж, брандирана връзка за бадж, нашивка и спортна чанта. Изпраща се на адреса на купувача, след като поръчката е завършена и платена.

Концертът ще е с правостоящи места пред сцената и с много малко седящи в двете ложи, разположени вляво и съответно вдясно на сцената. Залата е с ограничен капацитет. Организаторите от EventEase силно  препоръчват навременното закупуване на билети. Деца до 12 години влизат при вход свободен, но е задължително да бъдат придружени от родител по време на целия концерт.

Пригответе се за епична вечер в културния център на столицата, приканиха от екипа на EventEase.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички