Финалът на Metal Battle Bulgaria 2023 ще се проведе на 24 юни


Финалът на Metal Battle Bulgaria 2023 ще се проведе на 24 юни

1323

Конкурсът Wacken Metal Battle Bulgaria 2023 ще се проведе в столичния клуб "Мixtape 5" тази събота, 24 юни, известиха от BGTS.

Във финалите на шестото издание на надпреварата ще участват общо 5 групи, а час по-късно журито ще съобщи своя избор. Специални гости на събитието ще са победителите от миналогодишното издание на конкурса Badcast. Те няма да са част от музикалната програма, а ще предадат знамето-символ, стоящо на сцената по време на представянето на нашите банди на мегафестивала Wacken Open Air.

И тази година предварителната селекция на групите бе направена от международно жури. Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие, бяха изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав: Каро Фронк (Франция), Лаурентио Строуц (Румъния), Ерик Хътчинс (Грузия), Торстен Колбейнсон (Исландия), Катрин Освалд (Швеция), Диана Мора (Швеция), Моника Бремер (Египет) и едни от най-уважаваните български рок журналисти - Мартин Николов и Ясен Вакашински. Те дадоха своите оценки, а родните организатори само обобщиха резултатите, които са следните: Historian, Engineer Of Death, Maltworm, Nigtmare и Overhook.

В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите получили най-много гласове - From The Ashes и S.E.E

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването, като и тази година ще бъде взет предвид и вота на публиката, но ще бъдат зачетени гласовете само на феновете, закупили билети.

Вратите на клуба ще отворят за публика в 17.00 часа. Събитието ще започне в 18.00 ч. и ще приключи в 22.00 часа.

Групите, представили страната ни в предишните издания, Badcast (2022), Eufobia (2018), Ophan (2017), Lieveil (2016), Dash The Effort (2015) се представиха повече от добре пред международното жури и публика в Германия. Оставиха отлични впечатления за нивото на родната сцена.

Както MySound.bg вече писа, международният финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 60 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия тематичен фестивал в света. Международно жури (по един съдия от всички участващи държави) избира "Топ 5", а групите се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи да попаднат в реална работна среда, установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще и да видят какво е нивото на работа по време на най-големия метъл фестивал в света. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат със свои именити колеги, журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Билетите за събитието ще се продават само в деня и на входа на клуба при цена от 15 лв.

Право на глас ще могат да упражнят само притежателите на заплатен вход.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички