Концерт на Pain със специален гост Ensiferum в нощта на Хелоуин, съпортът е поверен на Ryujin и Eleine


Концерт на Pain със специален гост Ensiferum в нощта на Хелоуин, съпортът е поверен на Ryujin и Eleine

1346

Г-н Тегтрен, по – познат тук като Пешо, се завръща в България точно една година, след като заедно с другия си проект Hypocrisy отнесе покрива на зала "Христо Ботев" в София.

Тази година е време да приветстваме отново на родна земя извънземните (буквално) Pain. След шестгодишна пауза бандата тръгва на европейско турне, което като за начало ще премине през "само" 17 държави и 33 града. Със сигурност липсата на ексцентричните шведи се е усетила и тази година, най – накрая, феновете имат възможността да изпитат за пореден път експлозивната им енергия.

Горди сме и се вълнуваме да сме домакини на "I AM on Tour" в столичния клуб Mixtape 5 точно в нощта на Хелоуин (31 октомври), споделят организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис". "Започваме ново дълго пътуване с турнето I AM и не може да бъдем по-развълнувани! - казва Петер Тегтрен - Най-накрая ще пусна някои нови песни преди началото на тура и нямам търпение заедно с Pain да ги представим във всяко кътче на света. Така че АЗ СЪМ на турне (I AM Оn Tour)! С мен ли си?"

Заедно с Peter Tägtgren Pain включва мощна група музиканти -сина му Sebastian Tägtgren на барабани, Jonathan Olsson на бас и Sebastian Svalland на китара. Феновете могат да очакват енергично шоу, изпълнено с емблематични за тези ветерани парчета, сред които "Shut Your Mouth", "Same Old Song", "Call Me" и най-актулния им към момента хит "Party Iin My Head". И, както Петер вече обеща, нещо свежо ще бъде добавено към сетлиста.

Но дотук добрите новини не свършват. Към Pain като специален гост се присъединява и финландската мелодет фолк банда Ensiferum, която ще добави своята марка епичен метъл към турнето.

Първа на сцената ще излезе японската метъл банда от остров Хокайдо Ryujin (екс- Gyze).Тяхната музика се характеризира с бързи барабани, лирични китарни мелодии с леки фолклорни мотиви, технически шрединг, екстремни харш вокали, както и различни традиционни и класически инструменти, използвани в записите им. Ryujin, все още по-познати на света като Gyze, са първата японска метъл банда, която е участвала в  големи фестивали като Summer Breeze, 70000 Tons Оf Metal, Turock Open Air и други. Групата от скоро е част от семейството на Napalm Records, а техен мениджър и ментор е Matt Heafy от Trivium, с което стартира и новия им музикален живот. Бандата се възражда под името Ryujin, което идва от бога-дракон в японската митология със същото име.

Eleine е добре позната група на българската публика. Само преди година имахме възможността да се насладим на невероятното им акустично шоу като специални гости в турнето Acoustic Adventures на Sonata Arctica. Този път шведските дарк метъли се завръщат по-силни от всякога и с нов материал. "We Shall Remain" е четвъртият им дългосвирещ албум и вече заема челни позиции в музикалните класации.

Така с Ryujin и Eleine лайн-ъпът за концерта на Pain със специален гост Ensiferum в нощта на Хелоуин е напълно завършен.

Пригответе се да бъдете завладяни от суровата енергия и интензивността на Pain, когато излязат на сцената. Не пропускайте това неземно метъл приключение, приканват организаторите.

Билети - в мрежата Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно"), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:

- 60 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31 август включително.
- 70 лв. от 1 септември до 30 октомври включително.
- 80 лв. в деня на концерта, като в случай че има останали налични, пропуски ще се продават и на касата в Mixtape 5.

* Деца до 10-годишна възраст влизат без билет, но с придружител.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички