Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив


Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив

510

Vrani Volosa - една от най-силните и самобитни банди на българската метъл сцена,  ще открие концерта на Ihsahn в пловдивския античен театър на 22 септември.

Както MySound.bg съобщи, събитието е част от трите интензивни дни на рок и метъл (20, 21 и 22 септември), през които в античния театър ще видим и чуем още Mono Inc.,  Pain Of Salvation, Klone и Me And My Devil.

Vrani Volosa е група с утвърдено име на родната сцена. През двадесетгодишната си история, те вървят с премерени стъпки, следвайки свой собствен естествен прогрес. Музикантите имат идентичност и разпознаваемо звучене, а концертните им изпълнения носят особена атмосфера. Музиката на Vrani Volosa може да се определи като епик метъл с дарк и паган елементи. От началото си през 2003 г. до днес, формацията от Бургас с постоянство и без колебание е попълнила дискография от пет албума и е навъртяла концертен актив в страната и чужбина, подбирайки грижливо събитията, в които участва. Някои от тях са с банди като Orphaned Land, Pungent Stench, Skyclad, Rotting Christ, Balfor, Raventale, Harmasar, Infected Rain, Blaze Of Sorrow, Celelalte Cuvinte и др. И, ако това не е достатъчно за оценката на големите в жанра, да припомним, че именно Vrani Volosa са избор за подгряваща група на ирландските паган/блек легенди Primordial при всяко от техните гостувания у нас.

Последното творение на Vrani Volosa е дългосвирещият опус "Woods Mountains Skies". Представянето му на живо ги заведе на места и сцени в страната, на които не бяха свирили преди. Това беше ново за тях, но не и могъщите двучасови концерти, които белязаха тази обиколка. Междувременно, сингълът "Cure For A Dangerous Sickness" от това последно издание на групата достигна първо място в класацията "Reynaers Top 30" по радио Z-Rock. В настоящия състав на Враните (на снимката) са Кольо Желязков – китара, Александър Христов – бас, Кристиян Димитров – барабани, Петър Йорданов – китара и Христо Красимиров – вокали. Дискографията им съдържа "Where The Heart Burns" (Corvus Records, 2005), "Heresy" (Corvus Records, 2010), "Sailor Song" DVD (Corvus Records, 2012), "Amongst The Loneliest Of Waves" (Red Sunrise Records, 2018) и "Woods Mountains Skies" (Red Sunrise Records, 2023).

Спектакълът на Mono Inc. (20 септември) пък ще бъде открит от Radiogeist - трио, съставено от китариста Румен Илиев и барабаниста Хулио Батериста, които са базирани в Германия, и басиста и вокалист Джордж Джордж, който живее и работи в Обединеното кралство. Музиката им съчетава различни рок влияния, създавайки мощен и епичен звук. През 2022 година интернационалната група участва в мащабния шоубизнес форум Spike Bulgarian Music Showcase, който се провежда с голям успех в Пловдив. Събитието събира мениджъри и артисти от цял свят, предоставяйки възможност за обмен на опит и създаване на нови контакти в музикалната индустрия. Участието на Radiogeist в този престижен форум привлече вниманието на феновете в града и сега те се завръщат в културната столица на България, за да се качат на магичната сцена.

Очаква ни нещо наистина специално!

График на концертите:

20 септември (петък): Mono Inc., Radiogeist
21 септември (събота): Pain Оf Salvation, Klone, Me Аnd My Devil
22 септември (неделя): Vrani Volosa, Ihsahn

Билети - в системата на Eventim, като може да си осигурите достъп до всяка от вечерите поотделно или да изберете тридневен билет за пълното музикално преживяване, поясняват организаторите Blue Hills Events.  Те припомнят, че 23 септември е почивен ден, което дава възможност да се насладим на тези невероятни музикални вечери без притеснения.

Концертите са част от културния календар на община Пловдив.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички