Новият шампион по бийтбокс на България е Кристиан Попов


Новият шампион по бийтбокс на България е Кристиан Попов

3723

"Уникално бийтбокс шоу. Страхотна публика!", възкликна Роксорлуупс (RoxorLoops), ярка звезда на 5-тия елемент на хип-хопа - бийтбокса.

Както MySound.bg вече писа, той бе сред участниците в Големия финал на The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle 2012, който се проведе пред паметника на Съветската армия в столицата.


Над 8 000 души станаха свидетели на оспорваната надпревара. След над 3 часа битки, журито единодушно избра новия бийтбокс шампион да бъде Кристиан Попов от Плевен (на снимката), който ще представи страната ни на Световния бийтбокс шампионат в Берлин през 2013. На второ място се класира шампионът за 2012 – Кристиян Владимиров от Враца, с никнейм Busto. Трето място зае Shorty-Дениз Исмет от Русе. Класиралите се на 2-ро и 3-то място получиха Nescafe®3in1 професионални микрофони Shure и парични награди от 700 лв. и 500 лв. Шампионът пък се сдоби със специален микрофон AKG, 1 500 лв. от Nescafe®3in1 и рекламен договор с марката.

В селекционната комисия бяха световният шампион Скилър (Skiller), иноваторът в бийтбокса RoxorLoops, председателят на Световната бийтбокс асоциация BeeLow, Red One – първият бийтбоксър в България, и бранд мениджърът на марката Весела Дончева.  

Шоуто стартира с изпълнение на полския бийтбокс шампион Blady Kris. Публиката полудя когато на сцената се качи Александър Деянов- Skiller, който е първият носител на титлата на The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle, отвоювана от него през 2007. Звездата на българския бийтбокс използва специална машина за съхранение на звуците, възпроизведени от него, и наелектризира хилядите пред сцената. Изявата му премина през всички възможни стилове в музиката и за пореден път доказа, че бийтбоксът е уникално изкуство с безгранични възможности.

За първи път пред родна публика се представиха на специалните гости Word Оf Mouth и Bruk Braders, превръщайки The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle в най-значимото световно бийтбокс събитие.

Nescafe®3in1 вдъхновява и подкрепя атрактивното стрийт изкуство - бийтбокс, за шеста поредна година. Постоянството на марката и талантливите младежи превърнаха финала на българския турнир в едно от най-очакваните събития в света.

Специални гости и жури в турнира досега са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX, Еklips, The Godfather Оf Noise – Rahzel, и световният шампион ZeDe.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички