Христо Йоцов квинтет в поклон пред Cannonball Adderley


Христо Йоцов квинтет в поклон пред Cannonball Adderley

3529

Христо Йоцов интерпретира музиката на емблематични фигури от златната ера на джаза - 50-те и 60-те години, в стиловете би-боп и хард-боп, вече два сезона.

След изявите, посветени на Клифърд Браун и Лий Морган (Lee Morgan), неуморният барабанист и неговият квинтет ще "прочетат" класиката на Cannonball Adderley в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 6 февруари, петък.

Родният бенд ще отдаде почит на братята Джулиан и Нат Едърли, оставили ярка следа в развитието на джаза и творчеството на поколения музиканти по света. Парчетата в програмата отдавна са се превърнали в стандарти и носят енергията, майсторството и неповторимия дух на онази епоха.

Формацията излиза в състав: Михаил Йосифов – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – бас и Христо Йоцов – бендлидер, барабани.

"Ех, живот, живот…къде сте, приятели? Смях, сълзи и музика с Андрей Дреников" е първото продложение на клуба за днес, 5 февруари. Концерт-спектакълът ще бъде показан за втори път в клуба от 18.00 ч. срещу вход от 10 лв.

"Това ще бъде една вечер с мои спомени (весели и тъжни), малко размисли за живота, доста музика моя, т.е. мои песни от различни жанрове, които пряко докосват душите на хората и няколко любими евъргрийни, които, убеден съм, публиката ще запее. Освен мои солови изпълнения ще има приятно участие на двама, трима приятели музиканти, които засега пазя в тайна. Само едно име ще спомена - Иван Пендачански - моят верен акордеонист, който е с мен навсякъде! Силно се надявам, че публиката ще си тръгне с пълни с емоции сърца от моята актьорско-музикантска вечер...", казва Дреников.

Второто събитие е  "Големият квантов преход". Футуристичният бенефис на Коцето Калки започва в 21.00 ч. Вход - 10 лв. Пърформънсът обещава да пренесе присъстващите 100 години напред в бъдещето. За целта във видеото Калки е в ролята на футуристичен лама, който разкрива своите тайни от квантовата психология. Той ще изпее 17 от най-емблематичните си песни, а в някои от тях ще се включат и негови приятели.

На финала се очаква и появяването на самия Лама Тео – неговият двугодишен син.

Програмата на клуба - на www.clubstudio5.com.

Билети - на касите на Студио 5, НДК, и онлайн на www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички