Васко Василев с турне в България до края на месеца


Васко Василев с турне в България до края на месеца

3933

Васко Василев поема на турне в България, което ще мине през седем от по-големите градове до края на месеца.

Виртуозният цигулар стартира обиколката от Бургас на 23 ноември. Той ще свири за почитателите си в Добрич и Самоков за първи път (съответно) на 25 и 28 ноември.

"Програмата представлява пътешествие в музиката през последните 80 години и съм щастлив, че имам възможност да я представя. Комбинирал съм любими мои произведения, като изборът ми е изключително внимателен. Ще свиря филмова музика от "Професионалистът", "Кръстникът", "Мисията невъзможна", "Карибски пирати", "Гладиатор", "Модерни времена", темата от Джеймс Бонд и хита на
Адел
"Skyfall" от саундтрака към последния филм за Агент 007", обяснява Василев.

"Щастлив съм, че на сцената ще има сборен оркестър и поп формация, с които ще направим истински купон. Ще свирят музиканти от няколко водещи български оркестъра – всички струнни изпълнители с изключение на концертмайстора, който е испанец. Испанци са и духовите инструменталисти, а поп групата включва Денис Ризов – бас, Ангел Дюлгеров – китара и Росен Ватев – барабани. За първи път сме такова голямо семейство и сме решили всички да пътуваме заедно в автобус като истинска банда. Подготовката за турнето започнах още през пролетта и като се замисля, то май от национално ще се превърне в световно. Вече имахме няколко концерта в Испания това лято със същата програма, а се очертава да отидем и в Япония", пояснява цигуларят, който ще пристигне у нас с новата си приятелка. Тя се нарича Томо Сонода и отново е японка. Запознали се на негов концерт във Виетнам, после се видели и в Страната на изгряващото слънце. Не е музикантка, а работи във фирма за фотоапарати.

За концерта си в Пловдив виртуозът очаква и 90-годишния си дядо, на когото е кръстен, както и родителите му от Германия. Музикантът иска да направи филм за дядо си. "Той е роден в Родопите и пее непрекъснато. Страхотен мъж е и досега сваля жени из цяла България", разказва Василев.

Новата 2014 той ще прекарав в самолет на път за Дубай, където ще свири на кралска сватба. 

Обиколката в градове, зали и дати:

23 ноември – Бургас, Държавна опера
24 ноември – Варна, Дворец на културата и спорта
25 ноември – Добрич, Концертна зала
26 ноември – Русе, Доходно здание
28 ноември – Самоков, Арена Самоков
29 ноември – Пловдив, Панаирна палата 2
30 ноември – София, зала 1, НДК

Билети -  в мрежата на "Ивентим" (www.eventim.bg) и в магазините на "Офис 1" и "Германос" в съответните градове, на стойност 20, 30, 40, 50, 60 и 80 лева.

Пропуските за изявите в Добрич и Русе бяха разпродадени за две седмици, информираха от екипа на музиканта, издавайки, че планират специално издание на компилация с най-популярните композиции в изпъление на цигуларя и обмислят различни възможности за срещи на Васко с почитатели.

Обиколката е специален проект с веригата за хранителни стоки "Лидл".

Както MySound.bg писа, първото турне на Василев у нас се състоя през 2007.

Още - на:

https://www.facebook.com/pages/Vasko-Vassilev/59273741120?ref=hl 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички