Битолските авангардисти Фолтин представят нов албум в София


Битолските авангардисти Фолтин представят нов албум в София

3779

Македонската банда Фолтин (Foltin) ще представи новия си албум "Антитело" в Sofia Live Club от 23.00 ч. на 28 февруари.

Това ще е трети концерт на колоритния бенд в популярния клуб. Музикантите пристигат с бомбастичен заряд, издават от неговата управа.

Саундът на формацията е трудно да бъде определен. Всеки опит да бъде описан чрез  един  жанр - етно-пънк, диско, поп или други, не е достатъчно показателен за звученето на групарите.

След 5-годишна пауза, в края на 2012, те издадоха своя дългоочакван нов албум "Антитело". Сега родната публика ще може да чуе най-новото от битолските авангардисти. Богатата им палитра от балкански ритми бързо завладява, а всяка тяхна изява се превръща в бомба от емоции. За посланието на диска момчетата споделят: "Борба за свобода в обществото без излишни рамки - това е целта на "Антитело", а последователите кои са, решавате вие!"

Групата съществува от 1995 и досега има реализирани 7 албума. Членовете ѝ Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станич (перкусии) определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцувална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми. Описват себе си като псевдоемигрантско кабаре и често концертите им се превръщат в истински спектакли.

Въпреки че използват стандартни музикални елементи, подходът на членовете на бандата в създаването на особена атмосфера е непредвидим и преди всичко оригинален в своята музикална идентичност на англо-македонски хибрид, сблъсък между Изтока и Запада. Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на световни езици, сред които  испански, френски, румънски, португалски и други.

Доста често Фолтин работят по музика за театрални постановки предимно за създаване на "околния" звук. Групата е популярна от многобройните си участия в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Франция, Германия, Англия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, България, Унгария, Франция, Ливан.

През годините музикантите печелят не една или две награди и смело крачат към върха, търсейки нови и интересни проекти.

Билети на предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg - 10 лева, на място 15 лева.

Онлайн - на:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/foltin-predstavt-antitelo-sofia-live-club-349991/event.html

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички