Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024


Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024

723

Sofia Live Festival ще оживее в сърцето на София за четвърта поредна година.

Както е известно, събитието, което достигна до финалната селекция за престижните награди European Festival Awards в категория "Най-добър малък фестивал", предстои в "Арена София" (Колодрума) в Борисовата градина между 21 и 23 юни.

В афиша са американското хип-хоп дуо Atmosphere,американският диджей и продуцент DJ Shadow, австралийският уличен феномен Dub FX, Kovacs, Selah Sue, Bulgarian Cartrader и родните Жлъч/Григовор/Гена и Heptagram. Това накратко означава, че афишът на фестивала предлага чудесно музикално разнообразие - реге, хип-хоп, поп, соул, дъб степ и още много други.

След последното си суперуспешно издание през 2023 година, Sofia Live Festival ще зарадва феновете на качествената музика с още по атрактивна програма, много позитивна енергия и истински фестивален дух.  Благодарение на организаторите на фестивала, тази година родните меломани ще имат възможността за първи път да видят на живо култовото американско хип-хоп дуо от Минеаполис Atmosphere. Рапърът Шон "Slug" Дейли и продуцентът Антъни "Ant" Дейвис се събират през 1996 г. и са съоснователи на Rhymesayers Entertainment, независим хип-хоп лейбъл, базиран в Минеаполис. От създаването си музикантите са издали дванадесет студийни албума и десет EP-та. В рамките на фестивала дуото ще представи най-новата си продукция "So Many Other Realities Exist Simultaneously", в която са събрани някои от най-личните творби на бандата досега. Албумът предлага изключителен баланс и най-доброто от уникалния стил на американците, а именно отлична продукция, съчетана с дълбоки и смислени текстове, които за един час те пренасят в друг свят.

В рамките на четвъртото издание на Sofia Live Festival, едно от най-влиятелните имена в инструменталния хип-хоп DJ Shadow ще представи пред българската публика най-новия си - седми студиен, албум "Action Adventure". Наситен със синтезаторни звуци и емоционално двусмислен, новата инструментална творба на продуцента напомня за носталгията по звука на 80-те. Това е едно истински съживяващо и фокусирано издание, в което прозира зрялата сдържаност и минимализъмът от късния период на един истински майстор на нашето съвремие. "Правилно или неправилно, аз не мисля за музикалните желания или изисквания на някой друг, а само за своите собствени", казва легендарният DJ Shadow.

Към него ще се присъедини и вдъхновяващият Dub FX, който за пореден път ще ни покаже на живо извънземната атмосфера, която умее да създава на сцената. Benjamin Stanford от Австралия е музикален феномен - символ на новаторската музика и градска култура, който разчупва статуквото студио-клуб, излизайки на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, FX педал и луп машина. Той е световноизвестен уличен музикант, който през годините е продал над сто хиляди записа, разтърсил големи фестивали по целия свят, натрупал над 150 милиона гледания в YouTube и органично привлякъл 600 000 фенове във Фейсбук. Музиката му е фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-ен-бейс.

Нидерландската култова изпълнителка Sharon Kovacs пристига за първи път в България. Тя започва да се занимава с музика още от ранна възраст, вдъхновена от певиците Betty Davis, Etta James и Tina Turner. През 2014 година издава първото си ЕР "My Love" и успехът ѝ не закъснява. Със синглите "My Love" и "Diggin", а и дебютният й албум "Shades Of Black" влезе в класациите на 36 държави, достигайки до Топ 10 в Германия и до първото място в родината ѝ Нидерландия. Kovacs също така печели престижната награда EBBA и участва във фестивалите Glastonbury и Sziget. Понякога оприличават гласа ѝ на този на Grace Jones или Macy Gray, към което тя никога не се е стремяла, но искрено я ласкае.

Selah Sue е завладяващ артист, получил международно признание. Известна със своя прочувствен глас и подход към музиката, който пренебрегва всякакви жанрови граници. Музикалното пътуване на вокалистката е белязано със смелото експериментиране на различни стилове, което показват албумите "Reason" (2015) и "Persona" (2022). Тя е работила с известни артисти, сред които Patrice, J Cole, Farhot, Childish Gambino, Damso и Tobi. Със своя характерен глас и стил има принос и участва в парчета на Toki Monsta, Marcus Miller и DJ Fresh vs Diplo.

От българска страна на сцената ще се качат Жлъч, Григовор и Гена и Heptagram.

Жлъч, Григовор и Гена са трима от най-дейните артисти на българската алтернативна музика. Те стоят зад отскоро навършилия своята дванадесета годишнина творчески колектив So Called Crew. Жлъч и Григовор са автори на текстовете и изпълняват вокалите, а дело на Гената са музиката, аранжиментите и обработката на близо 20 албума и стотици песни. Някои от най-отличаващите се издания на триумвирата са "Удар" (Жлъч/Гена), "Фалстарт" (Григовор/Гена), "Светлосянка" (Жлъч/Гена), "Прилив" (Жлъч/Григовор/Гена), "Звяра" (Жлъч), "Вакуум" (Гена) и "Цех Депресия" (Григовор). Бандата е позната с енергичните си и заредени с импровизация лайв сетове.

Heptagram е спейс-рок банда, създадена от българския мултиинструменталист и автор на музиката - Даниел Иванов. Заедно с Борис Малеванов (барабани) и Радослав Паунов (бас), тримата представят микс от алтърнатив, прог и сайкъделик рок, включващ песни от 5 самостоятелно издадени албума, всеки от които има свой почерк. Групата е позната от редица клубни и фестивални участия, сред които Europavox Zagreb, Капана Фест, Music Оf The Ages, Electric Orpheus, както и от концерта с легендарната британска Paradise Lost в Mixtape 5. Последният албум на heptagram "Submerge" излезе през октомври 2023 година, заедно с 4 видео сингъла.

Билети за фестивала - в мрежата на Eventim и партньорските каси.

За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страницата на фестивала във Фейсбук: https://www.facebook.com/sofialivefestival и профила в Инстаграм: https://www.instagram.com /sofialivefestival/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички