Фестивалът Цвете за Гошо до музея Земята и хората тази година


Фестивалът Цвете за Гошо до музея Земята и хората тази година

4600

Традиционният фестивал "Цвете за Гошо" ще се проведе не в столичния Южен парк както досега, а в градината зад хотел "Хилтън".

До музея "Земята и хората", уточни за MySound.bg Васко Кръпката, организиращ събитието на 4 и 5 юни.

Причина за промяната на мястото са ремонтни дейности в района около Южния парк и движението е силно затруднено. Идеята на самия фест е той да е същински празник - на духа, не обикновен концерт, свирня, дето се вика. А чувство за заедност!

Хедлайнър в първата вечер е унгарската рок банда Турбо (Turbo), с което изявата връща статуса си на международно събитие. За десерт на следващия ден са родните ветерани Монолит. Сред участниците са Кръпка Блус бенд, Милена Славова, Бараби Блус бенд, Три и половина - джем, Блус трафик, щурците Пеци Гюзелев, Кирил Маричков и Валди Тотев със собствени проекти, Джендема, Файв Екс Ел (5 XL) и БГ бенд. "Редим суперспециална програма", сподели Ивайло Крайчовски, но не разкри в какъв точно формат ще се представи групата, известна със своя непрекъснато променящ се състав.

Силует, Дер Хундс (Der Hunds), Иерихон, Ноу Фреймс (No Frames), G Rock, Scream, Реванш и Докторс Гого бенд ще представят младата смяна на българския рок. Малчуганите от Мечо Пух (децата на рок-ен-рола, любими приятели на Гошо, както гласи плакатът) също ще отдадат реверанс на именития покойник.

Един от гвоздеите в програмата на единайсетото издание на събитието ще е появата на митичния музикант Личо Стоунса със своята формация–трибют на Джими Хендрикс (Jimi Hendrix). Както MySound.bg вече информира, около Илия Караянев, както е истинското име на виртуозния китарист , са Кольо Брадата - бас и Сашето - барабани. Още един подобен проект  – The Beet Club, пък ще "прочете" класики на Битълс (The Beatles) и Ролинг Стоунс (The Rolling Stones).

"Общо 25 банди са в афиша досега, предстои той да бъде разпределен по дни и часове", обясни Кръпката, обещавайки да анонсира евентуално още групи съвсем скоро.

Времето за сетовете е много точно разчетено. "В първия ден започваме в 16 часа, в следващия малко по-рано – към 15.30, тъй като трябва да приключим точно в 22 часа и нито минута по-късно", подчерта блусменът.  

Той е "отворил" регламента за участие тази година. "Задължителният досега кавър на парче на бате Гошо става само препоръчителен. А за младите банди – силно препоръчителен", обърна внимание Васко.  

Същото важи и за изпълненията на авторски песни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички