Лазарската роза на Church Оf Betty Globestra премиерно по БНР


Лазарската роза на Church Оf Betty Globestra премиерно по БНР

3670

Премиера на "The Lazarus Rose", или "Лазарската роза", предстои в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хорзонт" на БНР на 6 юли след новините в 21.00 ч.  

"На 1 февруари 2010 ни се роди син, когото нарекохме Саша. Две седмици по-късно подарих на майка му Влада букет от рози по повод Деня на влюбените -  Свети Валентин. Повечето рози повехнаха и умряха, но една остана, едва напъпила. Влада се грижеше за нея, подхранваше я, придумваше я да се върне към живота. Подобно на Лазар, тази роза възкръсна от мъртвите и разцъфтя един ден, и точно нея може да я видите на обложката на албума", обяснява Chris Rael, създател и ръководител на глобалния оркестър (Globestra) Church Of Betty.

"Ние ви представяме цикъл от  песни, създадени преди векове, но изпълнени по доста различен начин. Аз имам сефарадски корени, за които научих сравнително късно – когато се срещнах с мои роднини в щата Ню Мексико – и проследих тяхното начало в Андалусия, Испания. Там открих музика, която ме заплени със съчетанието на тембри в кроскултурен стил, точно този стил, в който работя (вероятно подсъзнателно?) повече от 25 години", допълва музикантът, цитиран от водещия на "Картини"-те Сергей Шишов.

"В знак на почит към сефарадската диаспора подготвихме проект с отчитане на съвременните реалности, защото живеем в технологично ускорен свят, в който кроскултурните заемки се реализират много по-бързо, отколкото по времето, когато тези песни са се появили. Събрахме се заедно представители на Америка, България, Испания и Индия, за да съчетаем и обединим своя разнообразен опит като градивен отговор на красотата, родена много отдавна и далеч" -  ето така Rael въвежда в своя най-нов проект, в който дейно участие взема и българската певица Влада Томова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички