Митко Щерев почерпи с комунистическа торта за юбилей


Митко Щерев почерпи с комунистическа торта за юбилей

4268

С комунистическа торта почерпи за 70-годишния си юбилей филмовият композитор на столетието Митко Щерев в столичния пиано-бар Sky миналата вечер.

"Поръчал съм ви от носталгия комунистическа торта "Гараш", която за разлика от днешните, които са с маскарпоне и трюфели и са ужасно сладки, тази е сладка и леко горчива, какъвто всъщност е животът", разкри пред гостите си музикантът. Той уточни, че рецептата е от 1975, която е съдбоносна в живота му, защото именно през нея той е написал музиката за един от най-хубавите български филми "Осъдени души" и е създал легендарната група Диана Експрес.

На тортата му имаше само 7 свещички, но при духането им една не изгасна. "Щом остана една да свети, при всички положения това е знак, че ще живея още 10 години", каза композиторът. Митко Щерев отпразнува 70-годишния си юбилей с точно 35 души.

Сред тях бяха колегите му от Диана Експрес Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев с половинките си, двама от авторите на най-големите му хитове Лозан Такев ("Северина", "Нямо кино") и Александър Петров ("Вчера", "Пиано за сам", "Милиони мигове")  със съпругите си, както и светският пиар и продуцент лорд Евгени Минчев. Голямата изненада за Митко Щерев беше появата на партито на първородната му дъщеря Надежда, която живее в Германия. Тя беше направила конспирация с най-малката си сестра Рая и до последно двете държали в тайна пристигането й.

"Преди малко в тъмното се появи тази дама, аз я погледнах и си казах: "Тази не съм я поканил". Тя пристъпи към мен и каза "тате", а аз щях да получа удар" – така композиторът представи на приятелите наследницата си.

Днес Митко Щерев събира на празничен обяд трите си дъщери и двете внучета, а БНТ ще отбележи 70-годишнината му с излъчването на филма "Осъдени души" – събота 30 януари, от 20.45 ч. по "БНТ Свят" и по БНТ 1 от 14.45 ч. на 6 февруари. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички