Черно и бяло: Гравити Ко като Жива витрина


Черно и бяло: Гравити Ко като Жива витрина

5026

Гравити Ко. (Gravity Co.) оживяват като ""Жива витрина".

Така се нарича на изложбата на младата фотографка Марги Русева. Тя може да бъде видяна във Френския културен институт в столицата от 1 юли.

Това е първата експозиция у нас изобщо, посветена на музиканти.

Четиримата са представени в черно-бяло. Те застанаха зад витрината на Френския културен институт в София редом до своите плакати, показващи ги по време на концерт.

"Всичко това бе за нас изключително предизвикателство. Изложба е от 22 кадъра в 5 части", обяви кийбордистът Петър Съмналиев в предаването "Време за живот" по БНР снощи. В плановете на бандата е и евентуалното издаване на ЕР с 4-5 парчета, заедно с техните ремикси, стана ясно от интервюто с водещата Радослава Топалова.

"Решихме да направим нещо ново, тъй като винаги е добре да се провокираш да направиш нещо различно и същевременно да не е прекалено сериозно. Да е направено с усмивка и с чувство за хумор. Мисля, че се получи точно така", обяснява авторката.

"Беше взаимно - Марги преди време попадна на един наш концерт от верига училищни концерти, които правехме с D2. Беше много впечатлена. Малко по-късно ние видяхме нейни неща и се случи някакси в обратна посока. Получи се много естествена симбиоза. После тя дойде в студиото, изобщо - появи се идеята изложбата да е на няколко етапа, описващи концертната ни дейност, студийната, всички неща, които правим, личния ни живот", признават момчетата от групата.

"Музиката винаги действа пряко на сетивата и аз лично я усещам, вдъхновява ме, тъй като е много визуална. Освен това тя е неделима част от хората, които я правят, и самите те като личности са много интересни", допълва Русева.

Идеята за живата витрина, както и за цялата изложба, е повлияна от мисълта на Оскар Уайлд: “Не изкуството трябва да подражава на живота, а животът трябва да подражава на изкуството. Само така нещата биха се променили и животът би бил по-интересен, по-добър… Животът би бил прекрасен“.

„А аз добавям и добро вино вътре в института, за да осъществим докрай замисъла на Оскар Уайлд", казва Марги.

Гравити Ко са на румънския "B'estfest", сетне на "Exit", Нови Сад, където са единствените български участвици тази година, ще ударят и на нашия "Spirit Of Burgas".

А в петък - от 22 ч., събират феновете в столичния клуб "БекСтейдж".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички