КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club


Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club

1497

… Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из пролетна гора, свежият полъх на вятъра да подмладява лицето ти… 

Това е усещането когато слушате песните от дебютния албум на Mirain "Clear".

Името на талантливата млада вокалистка е познато на публиката от хитовото предаване "Гласът на България", където Mirain стигна много по-напред от други. Сега тя слага началото на нов етап в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в цял свят. Премиерата със запомняща се програма ще се състои в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 31 май (петък). Популярни личности от различни сфери се очакват на събитието. Мария Илиева, която беше ментор на Mirain в "Гласът на България", също ще я подкрепи с присъствие.

Mirain е автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума с емблематичното наименование "Clear" (от английски език – чисто, ясно, прозрачно),а аранжиментите са поверени на Иван Шопов музикант, продуцент, композитор, художник, естет и новатор. Той е и и музикален продуцент на албума. В него са смесени инди, електронна музика, поп и други стилове. Музикални критици определят уникалния стил и глас на Mirain като нестандартен микс между Били Айлиш и Долорес от The Cranberries с богата доза съвременност и нотки футуризъм. В арт средите се коментира, че талантът на Mirain има потенциал да постави нова ера в българската музика, отключвайки я към световна слава. Всичко онова, което Mirain иска да сподели с публиката, е обобщено в името на албума "Clear" – символ на невинното, чистото, прозрачното. Албумът е експресия на чувства и случки и носи в себе си искреност. Всяка песен разказва вдъхновяваща за авторката ситуация, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът цел да ѝ предаде, са семпли, но фундаментални: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Световното разпространение на албума започва ден преди премиерния концерт в по-добрите световни платформи за музика (AmazonMusic, Spotify, YouTubeMusic, Apple Music, TIDAL, Dееzer и други). Специални гост-музиканти на концерта са двама забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян Ниньо и Иво Александров (Freakcello) – виртуоз в размахването на лъка. За да бъде сценичната картина съвършена, концертът ще бъде съпроводен от специално изработена мултимедия от визуалните артисти Те27formers. Тя ще бъде прожектирана зад музикантите на сцената на голяма видеостена. Очаква се шоуто да бъде забележително.

С емоционалното си пеене още от малка Mirain предизвиква "дъжд" от сълзи на щастие, наричали са я и "разплакващата певица". Така се ражда и артистичният псевдоним на Мира, както е рожденото име на вокалистката: Mira + Rain = MiRain. Пожеланията, които тя получава в аванс от колеги, приятели, близки и фенове, е да  ѝ върви по вода, както и нейното артистично име диктува.

Билети за премиерата.

Относно Mirain/ Bio…

Изпълнителката е родена в София, премества се да живее в Троян, започва да пее на 4-годишна възраст. Записва се на вокален педагог в града и от тогава се занимава професионално с музика. Въпреки че тогава не знае как се свири на пиано, нито как се създава песен, на 14 години написва първата си авторска пиеса – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази песен е част от албума "Clear".  Започва да пътува сама до Милано, където се среща с различни музиканти и продуценти. Придобива голям опит и въпреки трудностите и отговорностите на възрастен човек, талантливата вокалистка успява да съчетава света на музиката с ходенето на училище.

Спира да пътува през 2023 г. и се записва за кастинг в "Гласът на България". Въпреки че решението  ѝ да участва е спонтанно, Mirain се чувства уверена и готова за това предизвикателство. Нейната цел е една единствена – да пее за хората! По време на творческия  ѝ път има немалко препятствия, а албумът "Clear" е като ручейче бистра вода за Mirain – той е пречистване и отмиване на негативните моменти. С него  изпълнителката се противопоставя на всичко, което е имало за цел да я накара да се откаже от мечтите си; противопоставяне на всяко преживяно разочарование. Нещо много повече: "Clear" е светлина.

Относно работата по албума…

Работата по създаването на албума е дълъг процес. Като всеки артист, Mirain твори постоянно, пише песни от няколко години и събира голям набор от произведения. Има достатъчно голяма база за нещо наистина голямо, не просто да издава сингли. Точно когато е на кръстопът, не знае накъде да поеме и как да осъществи творчеството си, се запознава с Иван Шопов (двамата на снимката). Сякаш съдбата се намесва и той предлага да работят заедно – работа по албум. Така много бързо се заражда идеята за стилово обобщаване на парчета в албум. Аранжиментите на Иван са като перфектния завършек в процеса. Както MySound.bg вече писа, с общия им проект "Време" са номинирани за финалисти в конкурса на БНР "Пролет 2024". Победителите ще станат ясни на 30 май. Гласуването е все още в активна фаза ТУК. Още един успешно реализиран проект на Mirain е песента "Други", която може да откриете във всички популярни световни платформи.

Забавно…

"Изкуството иска жертви" – чували сте тази фраза, обаче едва ли допускате, че нещо толкова страховито може да се случи – Mirain се изгубва в планината, а в уплах баща ѝ тръгва да я търси… Ето какво става: Най-впечатляващите кадри от видеото към песента снимките на "Lost Аgain" (първият сингъл от "Clear", реализиран на 2 май с видео и звучащ вече в по-добрите световни платформи) са заснети с дрон и за да не влиза екипът в кадър, се налага певицата да се качи сама до върха на един хълм. Уговорката е когато е достатъчно далеч, колегите от екипа да ѝ се обадят по телефона, за да ѝ дадат знак за начало на снимките. Два километра по-късно става ясно, че на тази надморска височина няма сигнал на мобилните телефони, а Mirain изчезва и от обхвата на дрона. Тя решава да се върне, а по пътеката среща баща си, който тръгнал да я търси. "Помислих си, че наистина съм се изгубила и се паникьосах. Бях тънко и крайно неподходящо облечена за условията на планината през март месец и няколко дни по-късно останах неподвижна, защото бях с възпален нерв на кръста", споделя гласовитата певица.

Снимка: Златина Точкова

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички