45 години Сигналистика! Всичко за юбилейния концерт на ветераните в поредния епизод на "Плешивото куче". Други акценти: Генерал, Дубиоза колектив и YU Grupa


45 години Сигналистика! Всичко за юбилейния концерт на ветераните в поредния епизод на "Плешивото куче". Други акценти: Генерал, Дубиоза колектив и YU Grupa

1257

Поредните майстори на звукови скулптури в действие представя тазседмичният епизод на "Плешивото куче":

• 45 години Сигналистика.

- Евъргрийн рок гренадирите Сигнал празнуват юбилей и ще отбележат 45 години на сцена с грандиозен концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 7 декември.

-  Турнето "45 НЕ стигат" славно завършва в София. 45 години и 45 музиканти, със специалното участие на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев.

- Всичко за шоуто - от първоизвора. Завесата към очакванията дърпа фронтменът Данчо Карджов.

- "В друго време, в друг свят" ли са Йордан Караджов, Александър Мариновски, Владимир Захариев и Георги Янакиев днес?

- Нашенските Ролинг Стоунс пеят на родния си език, но звучат чудесно и на английски. "Yes Or No"? Премиера в ефира на програма "Христо Ботев".

• Една паста за зъби за две банди - Сигнал и унгарската суперформация Генерал.

- Хората на Шандор Ревес и Матиаш Варкони - първите от комунистическа държава, оглавили класация за сингли в Западна Европа (по-точно в днешна Нидерландия).

- "Everybody Join Us". Генералски пагони за новобранците.

• Честит рожден ден на Алмир Хасанбегович със сценичен псевдоним Бързият звяр.

- Надареният музикант, певец и продуцент - от град Зеница, Централна Босня и Херцеговина, до редиците на актуалния и особено обичан у нас Дубиоза колектив.

- "Ilegalno Ziv" сред политически некоректната смесица от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми.

• Стари и златни: YU група на нов глас? 53 години от основаването на митичната бивша югославска банда се отбелязват през настоящата и отиваща си 2023-та. Пионерите в съчетаването на хард и прогресив рока с елементите на традиционна музика на Балканите са признати за най-дълго просъществувалата сръбска рок формация.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.  
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички