Бижуто на българския рок Ахат във фокуса на Плешивото куче. Александър Розенбаум, Таня Лаш и още в предаването на Ивайло Кицов тази събота


Бижуто на българския рок Ахат във фокуса на Плешивото куче. Александър Розенбаум, Таня Лаш и още в предаването на Ивайло Кицов тази събота

1775

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР.  

Rock & Roll Forever: Любимата на всички ни група Ахат и вокалният титан Джо Лин Търнър (екс-Рейнбоу и Дийп Пърпъл, бленда за Ингви Малмстийн) обединиха отново сили за съвместно турне, което обиколи най-големите градове на България, а следващата му спирка е в столичния клуб "Джой Стейшън" утре вечер.

- Какво да очакваме от шоуто, за бъдещите "творчески планове" на Ахат - 37 години след бомбеното начало на класиците, за последния състав на групата, за личната история на бандата и нейния фронтмен Звезди Керемидчиев с Джо Лин Търнър - в разговор с човека "който сам си избра тази съдба - вечната черна овца".
- А (като ахат) - първата буква на българския рок, Ахат-ът като бижу на родната музика от т.н. Перестройка, което продължава да грее и върху ревера на съвременната ни история.
- Виреят ли "цветя от края на 80-те" век по-късно? Стари муцуни в съвсем ново време. И промени ли се нещо от тогава... Около нас и за онези "младежи, решили да откъснат време за изкуство от трудовото си ежедневие на комсомолци и да организират въпросната ВИГ".   
- Новият солов албум на Джо Лин Търнър "Belly Of The Beast".
- Меломански записи - музикална хералдика, и редкажи.

•  Честит рожден ден на:

- "Kopaszkutya" ("Плешивото куче"). Знаменитата лента на унгарския режисьор Дьорд Сомяш, чиято премиера се състоя през 1981 година, и която даде име, радиоефирни образ и подобие на предаването, което звучи на вълните на програма "Христо Ботев" всяка събота от 16.00 ч. В главните роли: биткаджиите в бандата Хобо Блус бенд, воглаве с колоритния фронтмен Ласло Фьолдеш  - емблематична фигура за съвременната унгарска музика и култура, сред трубадурите на бунта, които с музика и поезия помогнаха Източна Европа да взриви Желязната завеса и да стане гражданка не само на Стария континент, а на света като цяло. "Rock Аnd Roll Radio".

- Александър Розенбаум, поет, писател, текстописец, композитор, пианист, китарист, цигулар, певец и актьор, народен артист на Руската федерация, еманация на определението "бард", от една страна, а от друга - на модерната му проекция "сингър-сонграйтър". Песни и музикални стихосбирки от последните произведения на автора. Къс следобеден рецитал за цвят и удоволствие.

- Певицата, текстописец, продуцент и бизнес дама Таня Лаш, звезда на съвременния източногермански шлагер. Атрактивната берлинчанка дарява "100 процента любов" с последния си албум и поднася "Всички цветове на моя свят" чрез специално издание с ремикси на пробивните ѝ сингли през последното десетилетие.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.       
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички