Сребърен медал за кавалджията Владимир Величков от Глобалните музикални награди: "Пробуждане"
Tungevaag, Mairee и Suark се присъединяват към кралете на Tomorrowland Dimitri Vegas & Like Mike
Карла Кьолнер за пръв път с Биг бенда на БНР, закриват концертния сезон
Турнето на Мария Илиева "100 причини" започна с впечатляващи концерти в Стара Загора и Варна
Sofia Live Festival, или постигането на Баланса
Носителят на шест награди "Грами" Джейкъб Колиър ще пее в НДК и ще запише песен с Мистерията на българските гласове
Най-мащабното концертно шоу на Графа тръгва на лятно турне
Голямо лятно шоу от Смоуки под звездите в Пловдив
Японско турне с "Аларма Пънк Джаз" и heavenpehtamin в Пловдив, София и Велико Търново
The Smile – голямата вълна
40 Years Of The Apocalypse с Vader в България. Bio-Cancer и Warside преди дет метъл ветераните на 23 юни
Легендите на индъстриъл рока Health с нов албум на десант в София

Молец отново обраха годишните награди на БГ Радио. А другите отличници са:


Молец отново обраха годишните награди на БГ Радио. А другите отличници са:

803

Годишните музикални награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. 

Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика. Както MySound.bg писа, бляскавата гала се състоя в пловдивската зала "Колодрум" през уикенда.

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели и триумфираха за втора поредна година. Песента им "Цялото време" донесе на тандема награда в три категории – "БГ Текст", "БГ Дует/Трио/Вокална група" и "БГ Видеоклип" за режисьора Крис Захариев. Дуото получи любовта и гласовете на слушателите и в категорията "БГ Албум". "Групата ни взе пет статуетки. Чувстваме се смирени, благодарни и оценени. Дълго време няма да можем да забравим  тази вечер", споделиха музикантите. "Цялото време" е песента, които издигна Молец до върха, а те са категорични, че българската публика е жадна за песни със смисъл. Че има много млади изпълнители с големи таланти, а посланието им към феновете е, че всеки на земята е изпратен с мисия и е хубаво човек да се опита да осъзнае своята.

Продуцентът на Молец - Robi, взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – "БГ Дебют".

Dara Ekimova спечели два приза.  "Дишам" се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията "БГ Песен". Изпълнителката получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за "БГ Изпълнителка". Признанието на слушателите в категорията "БГ изпълнител" е за Миро, а в категорията "БГ Комбинация" сподели наградата с Мария Илиева за "Ако утре няма днес" специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишните музикални награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите и победителите в категорията "БГ Група". Тази година отличието бе връчено от специалния гост на церемонията – легендата Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner). Рокаджията се е изявявал като фронтмен на знаменитите банди Rainbow и Deep Purple. Неговото гостуване даде заявка за укрепване на връзката между световната рок легенда и българската сцена, а защо не и надежда за колаборация с родна звезда.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата "БГ Вдъхновение" на името на Ана-Мария Тонкова - символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Началото на церемонията беше поставено с премиерата на най-новата песен на Лили Иванова "Ненужен спомен" по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака естрадната прима и изпя с нея един от големите ѝ хитове "Детелини". Преди година на церемонията обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда "Най-големият български поп изпълнител на всички времена".

По време на събитието за първи път прозвуча и един от хитовете на лято 2024 – "Любов като небе" на Миро. Ведро, леко и щастливо парче с чист и спокоен текст. По създаването му той си партнира с екипа, с който работи по "Губя контрол" и "Повече" с Alma. Музиката е на Крум Георгиев, текстът на Миро и Крум, а аранжиментът - на Крум и Иван Иванов. "Дълго мечтаех за песен със саксофон. Благодаря на Иван Йорданов, че я сбъднахме заедно", разказва Миро. "Любов като небе"  имаше своята премиера 24 май във всички дигитални платформи и в YouTube с анимирано видео, дело на Пламен Петров.

Премиера на сцената в зала "Колодрум" и представи Михаела Филева с "La música".

Водещите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем Dara и Venci Venc’ с песента им "Змия". Първо представяне на сцена получи и "Burnout" – новият хит от Графа.

Ненчо Балабанов е отявлен почитател на българската музика и БГ Радио и тази година за първи път води най-престижната церемония за музикални награди у нас. Гласът на актьора е познат на слушателите на БГ Радио, а причината е, че именно той е гласът на медията и произнася всяко "БГ Радио – само българска музика". На 26 май той беше не само гласа, но и лицето на Годишните музикални награди на медията.

Рафи Бохосян е добър приятел на радиото и има опит като водещ и сценарист на Годишните музикални награди на медията. Той е откривал церемонията с песен и буквално гори за нова събитие. През 2016 година в Благоевград Рафи отново е в ролята на водещ и още тогава показва страстта си към  формата "Като две капки вода". Оттогава е ясно, че Рафи гори за наградите и след като пет години е бил водещ и тази година застана отново на сцената като ко-водещ на мащабната гала.    

Песента "Вселена" на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпъл хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует "В друг живот". Бяха представени и уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева – "100 причини", Руши – "Без багаж" и Dara Ekimova – "Дишам".

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата "любов" с изпълнението им на "Заедно сами". Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на "Бял лист". Церемонията бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните "Две следи", "Вълшебен цвят", "Вкусът на времето" и "Клетва". Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони и Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

Победителите

БГ Песен –"Дишам" – Dara Ekimova
БГ Текст – "Цялото време"– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев (на снимката)
БГ Албум - "Албум"– Молец
БГ ИзпълнителМиро
БГ ИзпълнителкаDara Ekimova
БГ Дует/Трио/Вокална групаМолец
БГ Комбинация Миро и Мария Илиева
БГ Група  – Б.Т.Р.
БГ Дебют Robi
БГ Видеоклип – "Цялото време" – Молец, реж. Крис Захариев
БГ Вдъхновение на името на Ана-Мария ТонковаКирил Маричков

Най-голямото и вълнуващо събитие, посветено на българската музика у нас се състоя благодарение на международен екип, ръководен от Марвин Дайтман – творческия двигател зад някои от най-пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс "Евровизия" през последните години. Слушателите на БГ Радио определят наградените чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg. Победителите бяха избрани изцяло и единствено от слушателите на медията.

Събитието е част от Културния календар на община Пловдив. Годишните музикални награди на БГ Радио 2024 бяха реализирани подкрепата на община Пловдив, Vivacom, Easy Credit и Nescafe Dolce Gusto. Медийни партньори са радио и телевизия City и Nova.

Снимка: БГ Радио

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички