Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Свръхболката на безнадеждния романтик: албумът "Superache" на Conan Gray в "Картини от една изложба"


Свръхболката на безнадеждния романтик: албумът "Superache" на Conan Gray в "Картини от една изложба"

1179

"В първото издание на "Картини от една изложба" за 2024 година решихме да прозвучи албума "Superache", или "Свръхболка", на американския певец и автор на песни Conan Gray, който се радва на особена почит сред по-младите ни слушатели, и те именно ни предложиха да го представим", обясни Сергей Шишов, традиционен водещ на меломанското предаване.

Conan пее за желанието някой, когото не харесва, да може просто да остане в спомените му, вместо някога да се налага да го вижда отново в реалния живот. Албумът отразява травмите от детските година на Conan, грубото възпитание, на което е бил подложен, и ето какво споделя той:

"Свръхболката е нещо, което ви наранява толкова много, че остава с вас години по-късно. Това е нещо, което може да бъде излекувано само след време на драматичен траур, самосаботаж, писане на песни, съчувствие на приятелите ви. Това е свръхболката. Създаването на този албум беше свързано с нещастни събития и затова се оказа суперточно описание на живота ми, чувствах се като да остържа ребрата си от последните парченца месо. В 12-те песни описвам мизерията, радостта, копнежа и цялата мъка на съществуването. В крайна сметка се превърна в албум, който изглеждаше като много истинско представяне на мен самия. "Superache" определено е уязвим албум, но не без сарказъм. Това е история за разбито сърце, за приятелство, копнеж, тъга и скърбящи части от вашето минало, които сте пренебрегвали с години.

Наясно съм, че да си млад възрастен носи нива на екстремни чувства, които ако погледна след 10 години ще се смея на тях, но исках да приема театралния характер на израстването в този албум. Някои дни съм много, много щастлив и искам да пея за мечтата си за алтернативна реалност, където мога просто да намеря някой непознат и да се преместя в друга страна с него. В други дни едва съм в състояние да напусна  леглото си. Ето какъв ще бъде албумът, подобно на предишния ми "Kid Krow". Мисля, че хората могат да очакват пълната гама от човешки емоции от мен. Не мисля, че бих могъл да се контролирам достатъчно, за да  не дам това на хората.

Този албум е за всички мои приятели, които се задържат твърде дълго в болката. Надявам се, че тези песни ще ви покажат, че не сте сами. Ето защо започнах да пиша музика: бях самотно дете и не чувствах, че разбирам другите хора. Да си жив е объркващо нещо и ти е позволено да изпитваш безумни, смесени емоции през цялото време. "Kid Krow" беше моето въведение в този свят – има много тийнейджърска тревога. "Superache" е малко по-осъзнат, защото имах време да мисля за живота в началото на двайсетте ми години. Основната тема на този албум е продължаващата болка – този период на тъга, в който исках да има и малко хумор, и малко радост", завършва Conan Gray.

В албума намираме и светли моменти от дружбата му през детските години с приятелката му Ashley, отделно става дума за любов, както и за преживяванията му в годините на израстване.  Така откриваме образа на Conan като безнадежден романтик, пълен с емоции за изразяване и любов за даване, който все още търси правилния човек, с когото да сподели чувствата си.

Албума "Свръхболка" ще чуем в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, в събота, 6 януари, след новините от 22.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички