Зимното издание на So Fest 2023 събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина


Зимното издание на So Fest 2023 събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина

1099

Едно от най-очакваните зимни събития, което ще събере на една сцена виртуозни музиканти, ще се проведе в Sofia Live Club от 17 до 19 ноември.

На клубната сцена, публиката на So Fest Winter ще има възможността да се докосне до три уникални международни проекта с артисти и изпълнители от световната сцена.

На 17 ноември, меломаните ще се насладят на своеобразен калейдоскоп с музиката, сътворена последните 20 години от завладяващите братя Владигерови. Доказалите се музиканти - Александър Владигеров - тромпет, флюгелхорн и Константин Владигеров - пиано, заедно с Васил Хаджигрудев - контрабас и Стоян Янкулов - Стунджи - ударни ще съблазнят публиката с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век. Те ще ни отведат в техния свят като представят и най-новия си албум "Веселите Владигерови", който е създаден съвместно със сестра им Екатерина. Гостите на So Fest Winter ще се докоснат и до провокиращия талант на братята да превръщат дълбоката лирика в музика, трансформирайки я в съвсем нов и модерен песенен стил чрез поезията на Райнер Мария Рилке. Петъчната вечер ще е изпълнена със споделени мигове, много вълнуващи емоции и закачлив флирт със суинг, приятна доза грууви ритми и балкански звуци, трансформирани в нов и модерен джаз, характерен за музиката на Wladigeroff Brothers.

Във втората вечер ще гостува най-обичаният македонски дует - Дац и Александар. Нашумелите артисти Драган Спасов-Дац - актьор и Александар Митевски - музикант и техният диджей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят песни, станали хитове и са с милиони гледания в музикалните платформи. Това са неизбежните "Все още ми липсваш", "Йовано, Йованке", "Корона чао", "Ангелина", "Обичай ме", "Охридски череши", "Целувката на Анна", "Душа бакшиш" и микс от песни от бивша Югославия, България и региона. Със своя ведър дух, положителна енергия и песните, които изпълняват, Дац и Александар гарантират добро забавление за публиката на 18 ноември.

В неделната вечер, за първи път от три години в България, специално за феновете на So Fest  на сцената ще бъде обичаното трио - без аналог в света Balkan Trio B/G. Виртуозните музиканти Теодосий Спасов – кавал и вокал, Влатко Стефановски от Северна Македония – китара и вокал и Васил Хаджиманов от Сърбия – пиано отново се събират от идеята за общите балкански корени и култура. На 19 ноември, кралете в музиката на Балканите, както ги наричат, ще ни провокират с уникалното звучене на различни стилове от балкански фолклор, блус,поп, рок и джаз. Изключителният им професионализъм и богат сценичен опит, несравнимата им спонтанност и умението им в смесването на ритми и мелодии, гарантира възпламеняваща музикална експлозия.

Ако искате да се докоснете до най-доброто от балканската музикална сцена, то So Fest Winter е вашето събитие. И трите концерта може да видите само на фестивалната сцена, затова запазете си вечерите на 17, 18 и 19 ноември за зимното издание на So Fest 2023, приканиха организаторите.

Билети за So Fest Winter на промоционална цена с 20% отстъпка - в мрежата на "Ивентим" и "Грабо".

So Fest 2023 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2023. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички