The B-side Acoustics стартира убедително в Микстейп 5


The B-side Acoustics стартира убедително в Микстейп 5

4518

Сезонът на партитата започна неусетно, а сцената се оживи заедно с върналата се есен.

Време е отново да напълним клубовете, които цяло лято пустяха без нас. Разнообразието от събития е голямо. Студентски куизове, последващи от концерти; трибюти на различни изпълнители и банди, промо на албуми и клипове; видеосетове, акустични лайвове. От всичко има. Необходимо е единствено да си отвориш очите и ушите и да упражниш нелекото си право на избор.

В началото на октомври Микстейп 5 даде началото на поредицата The B-Side Acoustics. Както става ясно от името, събитията се провеждат в малката зала на столичния клуб, където атосферата е много подходяща за подобен тип изяви. Приглушената светлина, бляскавата сцена и артистите имат задачата да те предразположат за една спокойна и приятна вечер.

Всичко започна на 11 октомври с концерт на Поли Генова. Не съм сигурна, че тя беше най-подходящият избор за началото на поредицата. Самият лайв дори не беше акустичен (всичко си беше plug-нато), а пък всъщност дава старт на цялата серия. Да, симпатично русо момиче, което определено може да пее. Ако трябва да я опиша с едно изречение, то до голяма степен би било именно това. Що се отнася до конкретната й изява – признавам, че бях приятно изненадана. Бързам да кажа от какво – от селекцията парчета, които представи. Все любими песни  Amy Winehouse, Justin Timberlake, Alicia Keys (Алиша Кийс), Maroon 5 и други. Певицата се справя добре с пресъздаването на чужди текстове и мелодии. Би било чудесно и авторските й изпълнения да бяха на такова ниво. Генова представи и няколко свои парчета, от които и най-новото - "Солени дни". Една интересна за обсъждане песен. Музиката й адски ми хареса. Мелодията е извън рамките на типичното за Поли звучене, а хармонията и ритъмът на барабаните закачливо те пренасят в реге стила. Сякаш някой заклет растаман е сътворил тези звуци. Знае ли човек...

Второто събитие в афиша на Тhe B-Side Acoustics се състоя на 26 октомври (петък), като отговорни за забавата бяха рокаджиите П.И.Ф. Вечерта наистина бе адски симпатична. Различаваше се от другите концерти, защото съчетаваше импровизации, разкази между песни и някак по-различно представяне на любими парчета от цялото им творчество. Както вече знаеш, музикантите от иначе немладата банда са в този състав от година и малко. В него влизат двама от пловдивската група  GabanaВиктор (китара) и Никсъна (барабани), също така Стойко (бас китара), който свири и с Bobo And The Gand и Freestyle (Фрийстайл).

Публиката на формации като тази винаги показва уважението и отдадеността си към артистите. Малката зала беше пълна с разностранни индивиди, изискано подпийнали чужденци, елегантни двойки, типични тийнейджъри, че дори и малки деца. Почти всички знаеха голяма част от текстовете на песни като "Messiah" (с която започна концертът), "Камбаните", "Кой си ти?", "Цялото небе", "Сън в съня". Междувременно фронтменът Димо ни разказваше по някоя кратка и занимателна история за него, момчетата и работния им процес. Не подмина и инструмента, на който свиреше на някои от парчета - теремин (на снимката, дело на Тодор Петров). Първият електронен музикален уред в света, който произвежда звук без да бъде докосван, е изобретен от ... руснак, разбира се, Лев Теремин. Работи на принципа на електромагнитните вълни, където лявата ръка управлява силата на звука, а дясната - тона. И така - ерудирахме се музикално, задоволихме нуждите си от меланхолична и въздействаща музика, утолихме жаждата и ни беше готино!

Следващото издание на акустичните концерти ще приюти под светлината на прожекторите си една невероятна млада дама. Тя е естествена, красива, енергична, идейна и каква ли още не. Тя е Милена Николова, а.к.а. Миленита! Крехко създание, изплетено от професионализъм, креативност и свободен дух. От малка животът я понася на пътешествие из разнообразностите си. Живяла е и работила в Куба, Испания, Мексико, Щатите и в крайна сметка се прибира в България през 2000. Става известна у нас три години по-късно с парчето "Моногамни", дебютният й албум "Do It Again" излиза две години по-късно. Несъмнено обаче става абсолютна любимка на ценителите на поп и джаз музиката заради проекта си "Gato". В него съвсем удобно са се наместили 14 уникални парчета, от които е невъзможно да нямаш поне 10 любими! Миленита работи с едни от най-кадърните родни музиканти. Логично, предвид сериозното й отношение към музиката.  

На сцена е винаги непринудена и усмихната. Истинско удоволствие е да присъстваш на нейн лайв. Точно за това ви каним на в Микстейп 5 на 7 ноември, за да сме близо до това феерично същество и да се насладим на прелестната й визия и неповторим глас.

Надяваме се да бъдете част от The B-side Acoustics, защото "вдъхновени от чара на почти домашната атмосфера в малка зала, с питие в ръка, да слушаш на ушенце любимите си артисти, да разговаряш с тях и да имаш онзи близък контакт с музиката и енергията, която носят...", е нещо, което всеки от вас лесно може да си подари.

Но дори и да не успееш да посетиш някое от шоутата, ние ще ти разкажем с удоволствие за него. При това не само защото Mysound.bg е медиен партньор на цялата поредица...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички