Революционното откритие във вокалния джаз Юн Сун На на ДжаZZ+


Революционното откритие във вокалния джаз Юн Сун На на ДжаZZ+

3353

Корейската певица Юн Сун На (Youn Sun Nah) пристига в София за концерта си в рамките на фестивала ДжаZZ Плюс 2012 след усилена звукозаписна сесия в студио във връзка с подготовката на новия й трети самостоятелен албум, в който ще вземат участие басистът Ларс Даниелсон и китаристът Улф Вакениус.

Както MySound.bg вече извести, концертът на неповторимото дуо На-Вакениус ще се състои в Sofia Live Club на 7 ноември.

На е явление на европейската джаз сцена. Младата изпълнителка е способна да предаде емоцията на всяка песен по уникален начин, като успява винаги да улови вниманието на публиката, затаила дъх в очакване да избухне в края на песента.

Дуетът На-Вакениум на сцена блести с ярка светлина и разкрива един красив и емоционален джаз свят, в който всеки би копнял да се потопи макар и за няколко часа. Както казва Мишел Конта от френската медия Телерама:"Сладък е светът, който изниква в съзнанието ти, когато слушаш Юн Сун На. Младата корейка е вълнуваща, блястяща, понякога забавно смешна, винаги чувствена – енергично нощно същество".
 
Израснала в музикално семейство, с баща диригент и майка актриса, Юн Сун На винаги е била заобиколена от музика. Тя дебютира на корейската сцена на 23- годишна възраст с корейския симфоничен орестър и веднага привлича погледите с чара и вокалните си способности, но скоро след това решава да замине да учи джаз пеене в Париж, където завършва Консерваторията на Надя и Лили Буланже. Скритият й талант се открива бавно и постепенно в изявите й на парижката клубна сцена с нейната група YSN 5tet и мълвата за корейското чудо достига до много музиканти, които бързо отправят поглед към съвместна работа с Юн Сун На. През 2009 излиза първият й албум "Voyage"(ACT), който става "CD на месеца" на Jazzman.

Същата година Юн Сун На получава едновременно признание и от френското, и от корейското министерство на културата. През 2010 певицата е гост на най-престижните световни фестивали като Монреал джаз фестивал в Канада, "Джаз ет Линкълн Сентър" в САЩ, Марсиак Джаз Фестивал във Франция, Джава Джаз Фестивал в Индонезия и други. Към тези изяви се добавя и впечатляващото турне с Улф Вакениус, което включва участие в 50 града в 19 страни. Точно в тази година се слага началото на сътрудничеството ѝ с шведския китарист, който беше гост на ІІІ Джаз Плюс Фестивал'07, което разцъфтява в последните три години.
 Вокалната мощ на Юн Сун На и невероятните китарни способности на Улф Вакениус се допълват и разбират перфектно, което дава възможност на талантливото дуо да се разхожда из света на импровизацията и да изследва немислими джаз територии. Тяхната уникална музикална химия им позволява да представят различни музикални аспекти, създавайки твърде интересни диалози. През 2010 Юн Сун На записва с Улф Вакениус и новия си албум "Same Girl", в който има впечатляващи интерпретации на "My Favorite Things", "La Chanson d'Hélène"  и "Enter Sandman".

Концертът на Юн Сун На и Улф Вакениус в Sofia Live Club ще може да се гледа на живо на сайта на фестивала ДжаZZ Плюс.

Проектът е подкрепен от програмата "София 2019 - кандидат за европейска столица на културата".
 
Билети за VIII ДжаZZ Плюс Фестивал може да намерите"Дюкян Меломан", в търговските вериги "Пикадили", "Техномаркет", "Ориндж", "Фотосинтезис", както и в онлайн мрежата на TicketPlus.bg.

Фестивален билет, който включва три събития, е на цена 75 лв. Пропуските за отделните концерти струват от 15 до 30 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички