High Contrast на първи десант в София


High Contrast на първи десант в София

4073

Една от най-големите звезди на дръм-ен-бейса и композитор на музиката на Летните Олимпийски игри в Лондон 2012 - High Contrast, идва в София за грандиозна парти вечер по покана на EventEase и музикалната платформа My Beat на Ballantine's.

MC Wrec и High Roll също се се изявят на партито по време на събитието, което ще се проведе в клуб Mixtape 5 на 10 май.

Роденият в Уелс High Contrast няма нужда от представяне, защото за повече от 15 години се превърна в светец на цяло поколение почитатели на разчупената и мелодична електронна музика. Хедлайнър на фестивали като Electric Daisy Carnival, Coachella, Global Gathering, Snowbombing и други, в момента High Contrast е душата на най-голямата в света дръм-ен-бейс вечер - Hospitality, която редовно разтърсва Лондон, Ибиса, Прага и Маями. Да, това е уелсецът Линкълн Барет, с голямата бухнала къдрава коса, който успя да придаде на стила нова и свежа мелодичност, която не спира да печели хиляди фенове по цял свят.

Още през далечната 2000 талантът на High Contrast прави впечатление на стария "хирург" London Elektricity от звукозаписната компания Hospital и веднага е поканен да се присъедини към лейбъла. Така High Contrast записва и издава дебютния си албум "True Colours", който се превръща в модерна класика и спечелва музикалните критици. Следват участия в Radio 1 и серия турнета на Острова, а през 2004 дискът "High Society", от са който хитовете "Twilights Last Gleaming" и "Racing Green”, атакува  клубовете с такава сила, влизайки в челната тройка на класацията на Knowledge Magazine за дръм-ен-бейс албуми на деситилетието.
 
Възходът на High Contrast продължава с издадения през 2007 култов проект "Tough Guys Don't Dance", с който талантливият диджей бетонира своето място в алеята на световната денс сцена, като междувременно спечелва и BBC Radio 1 Essential Mix на годината с личните адмирации на Pete Tong (Пит Тонг).
 
Яхнал вълната на успеха, High Contrast прави серия от ремикси на изпълнители като Adelе "Hometown Glory", Utah Saint ("Something Good") и Eric Prydz ("Pjanoo"). Така той се превръща в първия дръм-ен-бейс артист, търсен за колаборации едновременно от световни хаус, денс и поп изпълнители. През 2010 High Contrast покорява и парти острова Ибиса с ремикса на парчето на Аxwell "I Found You", а в края на 2011 издава последния си студиен албум - "The Agony & The Ecstasy", в който е включен съвместният хит с Tiesto и Underworld - "The First Note Is Silent".
 
High Contrast е в основата на музиката към церомонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон 2012, a в официалната компилация "Isles Оf Wonder" на Oлимпийкските игри са включени цели 10 негови парчета и ремикси.

MC Wrec ще бъде главно дейставащо лице зад микрофона по време на първата визита на High Contrast на родна земя. Благодарение на Grolsh и на музикалната палтформа Pop Up Party ще можем да се насладим на още един артист от култовия лейбъл Hospital. През годините МC Wrec не спира да усъвършенства своите рими, с които умело успява да се вплете между публиката и музиката, която представя диджеят. Той е и първият избор за еемси на артисти като High Contrast, The Nextmen, Stanton Warriors, Netsky, London Elektricity и Timo Maas. Разнообразният му стил и талант на водещ в различни стилове е оценен от най-големите изпълнители на хип-хопа като Snoop Dogg, Kanye West, The Streets, Calvin Harris, Black Eyed Peas, Cypress Hill и Beastie Boys (Бийсти Бойс), с които има съвместни турнета в различни точки на земното кълбо.

Междувременно, Eventease и бира Grolsch търсят двама, които да се включат в събитието с High Contrast. Ако сте музиканти, диджеи, виджеи, бийтбоксъри, танцьори, художници, декоратори и смятате, че премиерата на едно от най-големите имена на дръм-ен-бейс сцената в София е събитието, на което бихте искали да се изявите, то Grolsh и EventEase ще се радват да ви дадат тази възможност, не крият организаторите. Споделете с линк или видео вашия микс, импровизация, живо изпълнение, танц, анимация, проект за декорация на сцената или друг пърформънс на стената на организатора от EventEase https://www.facebook.com/eventeaseparty?ref=hl. Поканете приятелите ви да ви подкрепят, защото от събралите най-много “likes” и позитивни коментари ще изберем двама, които дa поканим да се включат в събитието с High Contrast.

Краен срок на публикуването на материалите е 7 май. От хората, дали подкрепата си с "likes", ще изберем произволно четирима, които да присъстват в списъка с гости на събитието на 10 май, а други четирима ще възнаградим с пиво.

Вратите на Mixtape 5 ще отворят в 22.30 ч.

Билети - стандартни и онлайн по 25/30лв. чрез Eventim.bg ("Офис 1", "Германос", "Пикадили", "Техномаркет", ОМВ), Тixgate.com и всички каси на EasyPay/ Epay.bg

Още - на:
 
facebook event:
http://www.facebook.com/events/589271004436107/?fref=ts
http://www.highlycontrasting.com/gigs/
http://www.youtube.com/watch?v=-E2K3EJ5RTY&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=W7YUby3bMaU
https://www.hospitalrecords.com/artists/highcontrast
http://eventease.org/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички