Викат духа на Боб Марли за рождения му ден


Викат духа на Боб Марли за рождения му ден

5310

Само за няколко десетилетия датата 6 февруари – рожденният ден на Боб Марли (Bob Marleу), се е превърна не само в най-важния ден за реге общността на планетата, но и в световен празник, отбелязван с множество концерти и партита по цял свят.

Става вече традиция (за трета поредна година) и българските реге пионери от "Zionlionz Soundsystem" да организират специално събитие по случая. Духът на регето и на неговия символ - Боб Марли, ще бъдат „призовани” от гостите на тазгодишното издание на “Bob Marley`s Earthday Celebration” – гръцките раста ветерани Соул Файър (Soul Fire) (http://www.myspace.com/jahsmileysoulfire)

За посрещането на 65-я рожден ден на покойния ветеран в столичния парти център "4 км" на 5 (срещу 6и) февруари, петък, се събира и цветът на родното реге войнство – Sen I, Jammy Youth, Zafiah, Mr.T, както и всички диджеи от "ZionLionz Crew".
   
На самия 6 февруари същото събитие ще се пренесе за първи път и на плодвивска сцена в клуб "Лебовски" – още едно доказателство, че музиката на Марли и идеите му за единство и ненасилие са живи, активни повече отвсякога.

Едни от първите посланници на реге културата в своята родина, Соул Файър и до ден-днешен остават най-влиятелната руутс реге формация на Гърция. Създадена в началото на 90-е години на миналия век, групата притежава свой органичен звук, удивително зрял и неотстъпвщ на класическите образци на групи Culture, Israel Vibration или Gladiators. Взели името си от едноименното парче на Lee Scratch Perry, Соул Файър навлизат спокойно в третото десетилетие на своето съществуване, вдъхновени от силата на Създателя, както и от усещането за неотложността на своята мисия.

Купонът започва от 22.00 ч. Вход - 10 лв.

Да празнуваме в името на любовта, мира и взаимното уважение между  хората в света!!! One love!, призоваха организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички