Родният авангардизъм на празнична обиколка. Traibient Mini Tour


Родният авангардизъм на празнична обиколка. Traibient Mini Tour

4358

Днес, на знаков за българската култура ден, започва (може би) първото мини турне с експериментална музика с три от малкото актуални проекти от родната сцена.

To ще обхване три града далеч, далеч от епицентъра на музиката - София.

Концертите са, както следва:

24 май, Шумен, кафе "Делфина" от 19.30 ч.
25 май, Русе, бар "Мазето" от 20. 00 ч.
26 май, Варна, ГХГ "Борис Георгиев" от 17.00 ч.

Входът навсякъде е свободен, ако искате да подкрепите ентусиастите, може да си купите музика, събирана и издавана от колективите Amek и Abandonment, които са в основата на тази инициатива. Дисковете, естествено, пътуват в раниците на артистите. А те са:

Teeth Оf Divine (София) – проект, създаден началото на 2010 с drone/ambient насоченост. В момента експериментира с шума и ритъма въз основа на аналога подкрепена с акустиката на фолклорните инструменти. Създава връзка с природата, която идеологически изразява началото и края, а с шума - апокалипсиса на днешното време.

Mytrip (София) - проект, който в последните 5 години експериментира в жанровете dark ambient, drone и noise. Често съчетава музиката си с поезия и театрални представления. На 10 март официално излезе поредното му сплит издание с проекта EUS (Коста Рика), което е в каталога на българския DIY лейбъл Abandonment, специализиран в industrial/noise/ambient музика и култура.

H|14| (Шумен) – футиристичен/дада проект-колаборация, основан през 2009 от Н. и Х., създаващи организиран хаос с помощта на китарни ефекти, желeза и контактни микрофони.

Истински индустриален авангардизъм.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички