Savage Ravage идат. Бягайте далеч!


Savage Ravage идат. Бягайте далеч!

8186

Силен четиричасов концерт разтърси "Борисовата градина" в столицата вчера.

Събитието сложи край на конкурса за най-добра училищна песен "Голямо междучасие" 2, организиран от Столична община, D2 и Гравити Ко. (Gravity Co.)

Вълнение и напрежение бушуваха по време на финалния концерт от самото начало и дори след края на изявата. Мястото се изпълни с усмивки и щастие за едни, но не мина и без разочарование и сълзи - за други. Развяване на дълги коси, черни тениски с щампи на любими банди и ръце със знака на рока се виждаха навсякъде около сцената.

Петте групи, събрали най-много гласове на сайта d2band.com, показаха на какво са способни като забиха жестоко и предизвикаха бурни емоции сред феновете си. Savage Ravage, Reckoning, High Definition, SoulBound и юВка се бориха с всички сили за голямата награда и показаха високо ниво не само в музикално отношение, но и като сценично поведение. Неслучайно Митко Кърнев от D2 отбеляза, че нивото на конкурса се покачва все повече и групите и изпълнителите, които участват, са все по-добри.

След петте финалисти на сцената се качиха и миналогодишните победители в конкурса – групата от НМУ "Л.Пипков"Keep The Faith. Момчетата за пореден път показаха, че заслужено са спечелили в първото издание на конкурса и впечатлиха с нови авторски парчета.

Гвоздеят на шоуто бяха и най-големите – D2 и Гравити Ко. Те показаха класа, като изсвириха някои от най-известните си парчета. Кулминацията на концерта настъпи, когато D2 заложиха на жици и зарадваха публиката както с нови песни, така и с вече утвърдени хитове.

Журито в лицето на D2 и Гравити Ко. единодушно избра 16–годишните ученици от група Savage Ravage за победители в конкурса. Тяхното парче се казва „Бягайте далеч”.

Момчетата споделиха, че това е първата им авторска песен. Тя е по музика на китариста на групата Танчо Танчев и текст на барабаниста Антон Димитров.

Въпреки лошия запис на парчето в сайта на конкурса, „дивите опустошители” дадоха всичко от себе си и се представиха блестящо на финалния концерт. Именно защото младите музиканти нямат възможност да правят качествени записи, голямата награда, коята спечелиха, е продуциране на авторската песен и запис в студиото на D2.

Водещ на събитието беше фронтменът на група Keep The FaithГеорги Трифонов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички