Mother Of Millions с нов албум и концерт в София, подкрепени от нашите Coven 5
Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity

Мюзикълът "Цар Лъв" отново на сцената в зала 1 на НДК


Мюзикълът "Цар Лъв" отново на сцената в зала 1 на НДК

379

Изключителният спектакъл "Цар Лъв" ще зарадва малки и големи в зала 1 на НДК .

Както MySound.bg нееднократно писа, продукцията ни пренася в Африка, където в сила е законът на джунглата. Но и там доброто и злото съжителстват в образите на представителите на дивия свят, които сами решават кое от двете да изберат за себе си. След грандиозните и напълно разпродадени две представяния на продукцията в София, организаторите от "Монте Мюзик" и Държавната опера Варна отново канят публиката да се присъедини към това невероятно музикално пътешествие.

"Цар Лъв" оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавната опера Варна с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: сценичен консултант Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов, костюми Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова и 3D mapping Лора Руневска.

"Ние трябва много искрено и достъпно да пресъздадем тази изключителна музикално-сценична драматургия, добре позната на младата и зрялата публика. Правим това честно, професионално, с всички необходими техники за една пленителна актьорска, вокална, танцова, звукова и визуална красота", обещава Петко Бонев, създал във Варна прекрасните мюзикъли "Граф Монте Кристо", "Зоро" и "Парижката Света Богородица".

"Цар Лъв" е първият анимационен филм на "Дисни", създаден не по съществуваща творба, а по оригинална история (1994). Тя е вдъхновена от библейските разкази за Йосиф и Моисей, както и от "Хамлет" на Шекспир. Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс с оригинална музика на Ханс Цимер: "I Just Can't Wait Тo Be King", "Circle Оf Life", "Hakuna Matata" ("Нямай грижи" - от суахили), "Can You Feel The Love Tonight" и други покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди "Оскар" и един "Златен глобус" на филма. Следва мюзикълът през 1999 г, който не само триумфира на световната сцена, а за малко повече от 20 години носи шесткратно повече милиарди от анимационния филм.

Сюжетът разказва за Симба (лъв - от суахили). Младият лъв трябва да на следи баща си, Муфаса, като цар на Лъвските земи. Но убийството на Муфаса от чичо му Скар обърква предначертания ход на събитията и въвлича Симба в много премеждия, докато след години борба доброто побеждава, Симба защитава полагаемото му се място и животът се завръща в обичайното си русло.

Билетите за въздействащия спектакъл се изчерпват бързо.Налични места има в мрежата на Eventim и билетния център на НДК.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички