Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Jamie Woon и Pearson Sound за първи път в България


Jamie Woon и Pearson Sound за първи път в България

4487

Двама от най-прогресивните и качествени артисти на световната музикална сцена – соул певецът, продуцент и мултиинструменталист Джейми Уун (Jamie Woon) (на снимката вдясно) и пост-дъбстеп продуцентът и диджей Дейвид Кенеди (а.к.а Pearson Sound) ще гостуват за първи път в България.

Изявата им е в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 7 декември.   

Тази невероятна среща в бийт Рая между двамата е уникална по рода си не само за България – на пръстите на едната ръка се броят сцените по света итези, които са мали шанса да ги съберат наистина заедно. Всъщност колаборациите между Уун и Кенеди датират от 2007, когато и двамата с летящ старт започват кариерите си, за да се превърнат днес в едни от най-търсените и обичани музикални артисти по света днес.

На сцената на Sofia Live Club, заедно с Джейми Уун ще излезе и Джеймс Ууд - постоянен член на лайв бенда на Уун и негов съученик от Brit School – училище по изкуства, което са завършили Ейми Уайнхаус, Адел, Джеси Джей (Jessie J) и други тотални поп звезди.

За Джейми Уун – гласът на нощта

В началото на годината Джейми Уун бе включен в престижната класация за изгряващи, хитови музиканти Sound of 2011 на ВВС, в която зае четвъртото място. След това издаде страхотния си дебютен албум "Mirrorwriting", който бе номиниран многократно за най-добър дебют на годината. Оттогава не е спрял да обикаля големи фестивали като Гластънбъри и да се радва на неспирно увеличаваща се армия от фенове, с милиони гледания на видеоклиповете му в YouTube. Израснал в Лондон, повлиян от майка си (инди-фолк певицата Мае Маккена) и артисти като Radiohead, The Police, Джеф Бъкли, DJ Shadow, Massive Attack, Синематик Оркестра (Cinematic Orchestra) и най-вече от Стиви Уондър, Джейми използва невероятния си кадифен глас като основен инструмент, който семплира с дълбоки бас линии и меланхолично красиви мелодии. По този начин разказва лични, интимни и доста картинни истории, които ще разходят и родните фенове в нощта и нейните духове, изкушения, смехове, страхове, болки, прегрешения, шизофрении и други странности на нощните птици, бродещи из града. Именно хитовите сингли от дебютния му албум като "Night Air", "Lady Luck", "Shoulda" са в репертоара на Джейми и у нас, наред с  емблематичните парчета, мечтата му в реалност – неговият римейк на блус класиката, изпълнявана и от Джони Кеш, "Wayfaring Stranger" и спиращото дъха "Spirits".

За Дейвид Кенеди – бийт героят с много имена

Дейвид Кенеди, подвизаващ се с бойните имена Pearson Sound, Ramadanman и Maurice Donovan, е от онзи иновативен сорт продуценти и диджеи, накарали хората по света да заговорят за пост-дъбстеп бум със заразително перкусивния си и еклектичен саунд, размиващ границите между дъбстеп, геридж, джънгъл, грайм и хаус. Съосновател на лейбъла Hessle Audio (със своите братя по оръжие Ben UFO и Pangaea), той движи непрестанно британската бас музика напред, към неизследвани територии и е ремиксирал не само Джейми Уун, но звезди като Рейдиохед (Radiohead), M.I.A, David’s Lyre.

Както MySound.bg вече оглади, под псевдонима Ramadanman, той бе сред  онези британски артисти, участвали в Switch On! ремикс инициативата на British Council в България, при която британски продуценти ремиксираха хитови парчета на български групи. Негово дело е римейка на класиката на Уикеда "...А ние с Боби двамата пием кафе", превърната в хипнотично-перкусивно брейкбийт парче с пречупени до неузнаваемост вокали. Подход, превърнал се в негова запазена марка и създал такива пост-дъбстеп класики като "Don’t Change For Me", "Work Them", "Grab Somebody".

Днес обаче този британски герой вече се подвизава само с името Pearson Sound и като такъв тази година завъртя страхотния микс FabricLive 56 – прочутата серия микс компилации на Fabric, клубът-Мека на прогресивния звук. Прави и все по-емоционални и вокални парчета ("Higher", "Down With You"), но не забравя и експлозивната денс енергия с римейк на рейв класики като "Deep Inside" на Hardrive или пречупени до невъзможност ремикси на парчета като "Morning Mr Magpie" на Рейдиохед.

Концертът се организира от сайта за култура и изкуство www.mymir.bg.

Билети – 30 лева от www.eventim.bg; на входа – 40 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички