Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Почина Соломон Бърк


Почина Соломон Бърк

1477

Соломон Бърк (Solomon Burke) почина на 70-годишна възраст, съобщи BBC.

Вокалистът ни напусна в Холандия рано днес, но каква точно е причината за смъртта на прочутия американския музикант, не е ясно засега.

За кончината на Краля на рок-ен-соула, както бе известен покойният певец, потвърдиха от управата на на летището "Амстердам-Схипхол", където кацна Бърк. Той трябваше да изнесе концерт с холандската група De Dijk във вторник.


"Потвърждавам, че Соломон Бърк почина", заяви говорителката Антоанет Спаанс, но не съобщи подробности дали музикантът е почитал по време на полета или на земята.

Певец бе известен най-вече с парчето "Everybody Needs Somebody To Love", което стана част от саундтрака на филма "Блус Брадърс" (1980).

Соломон Бърк изнесе впечатляващ концерт в Банско по време на джаз феста тази година.

Той е обявен за най-добрия соул изпълнител на всички времена. Изпълнителят е носител на "Грами" ("Grammy"), почитан е от най-големите артисти на нашето време. Въведен е Rock Аnd Roll Hall Оf Fame - музей в Охайо,САЩ, посветен на историята на рок-ен-рола и личностите с най-голямо влияние в развитието на музикалната индустрия.

Соломон Бърк е роден на 21 март 1940 във Филаделфия, Пенсилвания, в една от стаите над църквата United Praying Band The House Оf God For All People, под звуците на църковния бенд. "Единственото нещо, което не знам, е на кой тон съм изплакал, когато съм дошъл на този свят!", казва Бърк, който съчетава своите разнообразни музикални увлечения с ролята си на духовен водач в храма. Започва кариерата си като проповедник, а скоро след това става водещ на радиошоу за соул музика.

Той до последно провядаваше в собствената си секта "Дом на Бог и на всички хора и световен център на живота и истината", ръквоедойки я в като архиепископ в Лос Анджелис.

"Не вярвам в организираната религия, а в свободната религия, тъй като никъде в Евангелието не намирам да е казано, че трябва да имам църква, която е организрана", казва Соломон.

"Никъде не е казано, че трябва да проповядвам в неделя - всеки ден аз съм на телефона и служа на хората. "В какво трябва да вярвам?", ме питат много от тях. Отговарям им: "Вярвай в нещо реално, което те кара да се чувстваш добре", обясни великият глас на Музиката и Вярата.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички