Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Odd Crew отпразнуваха рождения си ден със зрелищен концерт!


Odd Crew отпразнуваха рождения си ден със зрелищен концерт!

4013

Преди 14 лета, в едно малко мазе на къща в столичния квартал Редута, се случва нещо, което променя метъла в България, такъв, какъвто го познаваме днес.

Четири хлапета на възраст между 8 и 12 години срещат съдбите си на 1 август 1998. Те са неразделни и до сега - както в музиката, така и в личния си живот. Четирима приятели - една банда - едно семейство! Запознахме се с тях, когато бяха Каскадьори и ги заобичахме безрезервно, когато завършиха цялостната концепция за себе си и гръмко ни се представиха като Од Крю (Odd Crew).

Столичният клуб "Порк Пай" имаше честта да бъде домакин на едно силно емоционално събитие, както за групата, така и за всички нейни фенове. На 1 август отбелязахме 14 години от основаването на най-бързо развиващата се метъл група у нас - Од Крю.

Сбъдвайки мечтите си, карат нас да настръхнем всеки път, когато се качат на сцена и засвирят авторските си парчета. Китарните сола, ритъмът на барабаните, тежките вокали и непоклатимият бас във всяка тяхна песен без съмнение показват професионалното отношение  и любовта на момчетата към музиката.  На сцената са на световно ниво, а сред публиката са естествени и винаги приятелски настроени. Така беше и снощи, когато творчеството на бандата се чуваше в Борисова градина.

Музикантите излязоха на сцената съвсем малко след уречения час и вдигнаха на крака всички още с първото парче. Започнаха с " Follow The Horns" от новия албум "Beyond The Shell". Разпръснатите хора в клуба бързо се ориентираха в посока към сцената. Там, където се срещат усмивки, музика, емоция и амбиция.  Вечерта протече бурно и особено активно от страна на върлите фенове на бандата. Вихрен cirle pit се заформяше от време на време. Лицата на музикантите светваха при всяка бурна реакция на хората отпред, сякаш за пръв път свирят пред тях. Представиха парчета предимно от последния си албум, който излезе на 9 юни тази година.


Втората песен, която чухме, беше "Death Trap". Съвсем скоро към нея излезе размазващ клип, дело на екипа на младия и талантлив български режисьор Оги Костовски (SuperSchupen). Парчето е силно въздействащо, с много дълбок смисъл. (http://www.youtube.com/watch?v=MSpAig3cxaI ).

Последваха още няколко от последните творби на Од Крю, след което дойде време за обичайната пауза. Пауза, която всеки ценител на техничността и бързината чака с нетърпение. Соло на барабани от малкия – голям Бонзи (Боян Георгиев). Всеки, който е бил на техен лайв и знае какъв барабанист е Боян, е наясно, че когато дойде време за солото му – всички трябва мирно да се подредят пред сцената и с почти зяпнала уста да следят всяко негово движение. Ако това изобщо е възможно! След некраткото соло, всички отново са на сцената! Без да губят и минута ни подхващат отново в бързото темпо. Китарните сола на Васил Първановски спират дъха на всички. Карат те да игнорираш всеки друг звук около теб и съсредоточено да се вслушаш в мелодията, която създава. Беквокалите и силният бас на Мартин Стоянов са като стълб, без който този проект не би бил така стабилен. Вокалите на Васил Райков са чисти и надъхващи, мощни и въздействащи. Всеки концерт на Од Крю е своеобразен урок по музика !

Преди да излезе на бис, семейството изсвири една своя емблематична есен - "A Bottle Of Friends". Заглавие на предишния им албум и обединяващ химн на цялото крю. Без подсказване, още при първия припев Васко (вокали ) символично подаде микрофона на публиката и без секунда разминаваме всички изкрещяха – "Drink this bottle full of friends!"

Гледката в края на лайва, когато четиримата се прегърнат и най-искрено се поклонят на всички, прави крайното усещане от присъствието на подобен концерт пълно. С благодарности и аплодисменти в двете посоки на сцената, приключи поредният разтърсващ лайв на неповторимите музиканти.  

За да не звуча пристрастно, извадих малко отзиви от страницата на концерта във Фейсбук:

"Поздравления и от мен!! Много професионално!! Безкомпромисно беше!! Както винаги де!! :)"
"Страхотни бяхте........ Най-добрите :)"
"Честит рожден ден Odd Crew!!! Благодарим за якия концерт! Respect!"
"Момчета, велики сте!!! Обичам ви!!! FULL RESPECT!!!"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички