Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Gravity Co. дадоха име на новия си албум, стартират клубно турне


Gravity Co. дадоха име на новия си албум, стартират клубно турне

3997

Дългоочакваният - четвърти студиен албум на Gravity Co.(Гравити Ко), ще се казва "Lost Satellite".

Името идва от единствения инструментал в проекта. Както MySound.bg вече извести, неговата предпремиера се състоя в Sofia Live Club през юни.

Официалното представяне на "Lost Satellite" е обявено в столичния клуб Mixtape 5 на 13 декември. Датата е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на суперуспешния дебютен диск "U". Kонцертът в Mixtape 5 ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят хитовете си дотук. "Не хитове, а направо шедьоври са това", обясни с усмивка фронтменът Явор Захариев, подчертавайки, че той няма почти никакъв принос в новите парчета. "Аз само ги изпях", поясни вокалистът. Главни "виновници" за тях са китаристът Иво Чалъков и клавиристът и основател на формацията - Петър Съмналиев.

В Mixtape 5 ще може да бъде закупен "Lost Satellite" в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20.30 ч. Специален диджейски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на www.ticketplus.bg.

10 са парчетата в албума. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналия се през 2010 оригинален певец Явор Захариев, като водещ вокалисти в някои от парчетата се изявяват Иво Чалъков и Борис Чеширков. Записът е доста по-разнообразен в стилово отношение от предходните, като към атмосферичната звукова среда, запазена марка на Gravity Co., са включени и доста агресивни китарни и синт рифове. Преобладават ъпбийт парчетата с електро-звучене, а на моменти са включени дори елементи на олдскуул хип-хоп.

Записите са продуцирани от Георги Станев, Иво и Петър и са осъществени в Studio X. Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering от Майк Марш, работещ с някои от най-големите имена на световната музикална сцена, сред които Massive Attack, Depeche Mode (Депеш Мод), The Prodigy, Chemical Brothers (Кемикъл Брадърс) и други.  

Дни преди родните алтернативисти да поемат на турне из България - на 7 декември от 11.00 ч. в Radio Cafe, най-нетърпеливите фенове ще имат ексклузивната възможност да чуят предпремиерно "Lost Satellite". Вход свободен.                     

Бандата ще изнесе още десет концерта в големите градове. Обиколката се осъществява с помощта на Kilbeggan.

Паралелно с издаването на новия си албум, музикантите съвместно с ЧЕЗ България стартират инициатива за насърчаване на енергийната ефективност, като с дисковете ще раздават специална брошура. В нея ще бъдат разяснени ползите от употребата на енергоспестяващите уреди и ще разяснят за избраната от тях апаратура, с която осъществяват студийна и концертна дейност и благодарение на която пестят над 70% от консумираната енергия.

Още -на:
 
www.gravityco.com
www.facebook.com/gravityco

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички