Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Умек вършее върхове в класацията на Beatport


Умек вършее върхове в класацията на Beatport

5708

Умек (Umek) е начело в класацията на  “Beatport” за януари 2010.

Сръхпродуктивният словенец не само фигурира в челото на чарта, но се подвизава там с няколко хита. Най–натрапчивото му присъствие е парещият минимълистичен заряд "Slap" от декември 2009.

Освен в преброяването за техно, други негови парчета и ремикси сноват нон–стоп и из минимъл хаус чартовете. Трябва да бъде отбелязана чудесната му колаборация с шотландеца Фърги (Fergie) в "Exit People". Двамата сработиха за пръв път когато Фърги ремиксира успешно навярно най–големия хит на Умек - "Gatex" (2001), чиято версия повече от две години не излиза от репертоара на нито един техен колега.

За сведение на незапознатите със световния феномен: само за изминалата година Умек има издадени една миксирана компилация, двоен албум (в който единият диск е само с негови нови парчета), седем макси ЕР-а, още толкова самостоятелни сингъла, а ако вземем и цифрата на ремиксите и участията му и в чужди издания, броят им нараства съвсем.

Което не е ново за Умек. Така е откакто той се занимава с музика – близо петнайсет години. Също така неизменен е и неговият саунд-облик: стриктно минимъл. Дори в продължителен период от кариерата си с оглед експедитивност, диджеят, който кръщаваше легионите от свои тракове с хрумнали му имена на несъществуващи лекарства и въобще всякакви комбинации от срички.
 
Докато словенецът не спираше да стреля с продукцията си, времената се промениха, техното залиня, после- казват!, умря, отстъпвайки на хаус теченията. Те пък асимилираха изцяло минимъл звученето, като днес вече именно минимъл вълната е нещото, към което прибягват почти всички диджеи. Без оглед на минало, стилове, лейбъли и държави.

Но Умек всъщност никога не е бил нещо по различно от това. По подобие на други свои колеги като шведския доайен Адам Байер (Adam Вayer) (двамата освен по звучене и по количество издания са сходни и като физика – два метра височина), той заслужено посреща лаврите днес.

Нищо, че не е в първа младост.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички