Sofia Metal Fest се завръща по-зрелищен, по-мощен и по-разтърсващ


Sofia Metal Fest се завръща по-зрелищен, по-мощен и по-разтърсващ

1071

Парк, въздух, зрелищен концерт и неудържима мощ: Behemoth, Testament, Pestilence, Eric Hutchence и Maltwarm ще разтърсят сцената на Sofia Metal Fest.

Както знаете, организираният от BGTSC фестивал се завръща на откритата сцена "Арена София" в Борисовата градина, колодрум "Сердика", от 18.30 ч. на 27 юли, събота. Този път акцентът върху мрачните и технични стилове в метъла. Определението за това издание  "По-зрелищен, по- мощен, по-разтърсващ" е най-краткото и точно описание за това, което очаква почитателите на тежкия саунд.

Хедлайнъри на събитието са легендарните поляци Behemoth, едно от най-големите имена в екстремните стилове в момента, а легионите им се множат с всяка изминала година, след всяко тяхно шоу. Behemoth в момента са на върха на кариерата си и за първи път ще се представят у нас с хедлайнърски фестивален сет и шоу.

Testament са сред най-любимите групи на родната публика. Банда, която феновете винаги са очаквали с голям интерес и трепет. В това издание те ще са ко-хедлайнър, а освен най-доброто от тяхното творчество, ще добавят и нова музика, непредставяна досега. Каквото и да кажем за ветераните, ще е недостатъчно. Те пристигат в състав: Чък Били - вокали, Ерик Петерсон – китара, Алек Школник - китара, Стив Ди Джорджио – бас и Крис Довас – ударни.

Pestilence е сред знаменитите банди, която феновете винаги са очаквали да бъде бъде обявена и у нас. Нещо, което така и не се случи... до сега! За нас е чест да го направим и да посрещнем Патрик Мамели и компания като част от Sofia Metal Fest, не крият организаторите. Заедно с Death, Atheist и Cynic, Pestilence са сочени за една от големите четири (Big 4) и най-важни за развитието на прогресив дет метъла формации.

Ако до преди две години все още набираше популярност в Източна Европа,сега вече е нормално да видим името Eric Hutchence в селекцията на много от уважаваните фестивали в Европа. Неговото шоу е смес от музикални авторски миксове на хитови композиции, подкрепени допълнително от ударни инструменти и светлинни ефекти. Представянето му винаги е тежко, мощно, възбуждащо и адски зареждащо. Той е от Тбилиси, Грузия. Представител е на Кавказките републики и Турция в световния конкурс за необвързани метъл групи Wacken Open Air Metal Battle. Ерик е сред приятелите на родната сцена и многократно е засвидетелствал своята подкрепа към нея,  представяйки винаги по подходящ начин участията на родните групи в световните финали и предварителните кръгове на конкурса  Metal Battle.

Maltwarm са сила на родната сцена. Още от създаването си през 2018 година групата не спира да "тормози" сцените у нас и някои от тези в чужбина. През 2023 година надделяха в конкурса Wacken Metal Battle Bulgaria. Няколко месеца по-късно се оказаха първата българска и сред малкото такива групи, свирили два пъти на две от сцените в рамките на едно издание на фестивала Wacken Open Air.

Билети - онлайн и в касовите мрежи на Eventim.bg и Bilet.bg в цялата страна. Електронната версия на пропуските не е необходимо да е отпечатана, а ще може да бъде сканирана директно от телефон. За да подсигурим комфорта на публиката, броят на билетите в продажба ще е по-млък от капацитета на "Арена София". С наближаването на събитието цената им ще расте, подчертават от BGTSC.  Деца до 10-годишна възраст ще влизат без билет, но с придружител с попълнена декларация.

Това събитие не е субсидирано. Авторските права за него са уредени с Музикаутор. При всяко събитие, организирано от BGTSC, парите от закупените билети остават при съответната фирма продавач. Те не се третират като оборотни средства или печалба, затова в случай на отмяна при форсмажорна ситуация всеки, закупил билет, гарантирано получава средствата си в посочения за това период.

BGTSC са член на сдружението "Сцена музика" и спазват Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България.

"Арена София" се намира в сърцето на столицата, колодрум "Сердика", Борисовата градина, до стадион "Народна армия". Най-удобни паркинги са зоните и тези около стадион "Васил Левски", също буферните паркинги на метрото

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички