Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Бележито! Platform и GetDarker представиха This Is Dubstep 2012


Бележито! Platform и GetDarker представиха This Is Dubstep 2012

3563

Столичният парти център "4 км" бе домакин на едно от водещите събития в дъбстеп-жанра за годината.

Първия си гастрол на българска сцена в нощта срещу събота направи част от елитния кръг в направлението към днешна дата – артисти, които GetDarker  промоутира с огромен медиен тласък. Distance, Youngsta (на снимката), MC Toast и Darkside фокусираха усилия, пренасяйки ни в мрачните дълбини на дъбстепа.

Време е да разшириш кръгозора на музикалната си култура, ако представата ти за дъбстеп се ограничава само до UKF и Скрилекс (Skrillex), потапяйки се в света на GetDarker. Не че имаме нещо против първите. Напротив, направят ли една врътка в България, няма да пропуснем. В нашия случай оставаме на по-тъмна вълна - звук, насочен повече за познавачи. Това е марка, която налага собствени усещане и разбиране за музиката и директно заявява своята позиция – This Is Dubstep. Така се нарича серията компилации, обединяваща някои от най-изявените имена в жанра - Caspa, Skream, Rusko, Benga, Chase & Status и много други. Последните двама очаквай с пояса това лято.

Всеки епизод на GetDarker бива излъчван на живо онлайн. Българското издание миналата нощ не прави изключение. Публиката далеч не бе ограничена от стените на клуба, тъй като сериите привличат хиляди слушатели в лайв стрийма на сайта. Ние не разбрахме къде бяха поставени камерите, но с нетърпение чакаме да се видим в архива.

Сякаш в тон с тематиката и малко като във филм, пълната луна, която озаряваше нощното небе бавно, се покриваше от облаци и мъгла. Явно беше време to get darker. Облечени в тъмното вечерно було всички очакваха тандема от Лондон (Youngsta & MC Toast). Youngsta е отличен като най-добър диджей от dubstepforum.com за 2011, а заедно със звездата на Rinse FM MC Toast печелят и в категория за най-добро радио предаване. Магнетизмът, с който MC Toast води minimal Mondays, бе пренесен и тук.

"Bulgaria remember this is the sound. You must be feeling it".  Звученето се запази тъмно и с дълбоки бас линии – такова, каквото сме свикнали да бъде, а нотката мистериозност от слънчевата шапка на Youngsta придаде допълнителен чар на миксирането. "These people at the front... They're here for a reason". Наистина, хората непосредствено пред сцената бяха най-шумната част от тълпата, която на моменти изглеждаше леко оредяла за събитие от този ранг. "Младежът" завърши траклиста с вече емблематичната "Badman VIP" от Kryptic Minds и отстъпи пулта на друго, не по-малко реномирано име в дъбстеп средите – Distance. Всъщност той е един от първите артисти, които полагат началото на стила още през 90-те години на миналия век, издавайки за своя лейбъл Chestplate. Distance е жив пример за това, че разстоянието между стария твърд саунд и електронната вълна не е непреодолимо. Британецът е сред малцината, умеещи или по-правилно – дръзващи, да комбинират полярни стилови форми като метъл, дъб и техно, съчетанието между които хармонира и привлича. Dubstepforum го отличава с най-добър ремикс за 2011. Неминуемо класата в сета му се усети и сега – изключително настроение и заряд. MC Toast остана на сцената до края на вечерта и продължи да поддържа високата атмосфера. "Bulgaria this is the new world. I can’t hear you". Уверихме се, че добре ни чу. "Live for what I'd die For (Distance remix) бе от малкото проблясъци сред тежкия мрак през цялата вечер – свещица.

"We’ll take you to the next level". Lee Darkside застъпи последен от крюто на GetDarker. The Daddy (Lee е основателят на GetDarker) поде сета си с по-бавни, но също толкова дълбоки парчета и постепенно премина към енергичното и тежко звучене. Musick!

Българското издание на This Is Dubstep се проведе благодарение на Platform Music. Екипът, който наскоро се сформира като лейбъл, пише паметната си история със замах и за броени месеци даде няколко много сериозни заявки за качествени събития и артисти. След пролетното турне, което ги отведе в Пловдив, Бургас, Варна и Добрич, ги видяхме и в сянката на GetDarker. Algoriddim, WeeDesS b2b Owlie, Basscatz a.k.a. JamezBongg b2b Monk и Саундфория (Soundforia) - всички се представиха впечатляващо. JamezBongg отнесе пулта и даде да се разбере, че и ние, в България, цепим мрака. Акцентираме и върху Саундфория. С подобен сет дуото сигурно е скрило дори шапката на Youngsta.

This Is Dubstep
маркира изключително силен край на сезона за Platform. Време, през което екипът разшири редиците си, премина осезаем личностен растеж, продуцира висококачествена музика, организира силни партита с бележити артисти и ни зареди с много положителни емоции.

Да им пожелаем бъдещо творческо съзидание, осеяно с още много успехи за тях и изненади за нас.

Move Forward!

Ez.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички