Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

ВИП танцьори в гладиаторска битка на Коледен салса бал


ВИП танцьори в гладиаторска битка на Коледен салса бал

6820

За шеста поредна година "BG Salsa Fiesta Team" организира традиционен Коледен салса бал, който ще се проведе в столичната зала "Универсиада" и парти център "4 км" на 12 декември.

В рамките на събитието ще бъде представен новият спектакъл на холандския хореограф Ерик Лалта - „Нощта на гладиаторите”. Танцовото шоу ще пресъздаде атмосферата на древноримските арени, където са се състояли гладиаторските битки. Лалта е най-популярното име в салса средите, когато става дума за танцови пърформънси. Автор е на спектакъла „Mambo Night”,  показан по време на петото издание на "БГ Салса фестивала през май.

Освен това Ерик беше основен консултант за хореографиите на всички отбори в танцовото шоу "VIP Dance". Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на гладиаторската арена, ще бъдат българските звезди Раул Торес, Ани Дончева, Костадин Костадинов-Коста и други. Световните шампиони по танци Били Фахардо и Кейти Марлоу ще бъдат специални гости по време на гладиаторските битки на бала. Те са и главни съдии на Световното първенство по салса, което ежегодно се провежда в САЩ

Основен акцент на Коледния салса бал ще бъде финалът на „Купа България - национално състезание по салса”, чийто основен инициатор е "BG Salsa Fiesta Team".

Идеята на надпреварата е да определи коя двойка или отбор може най-добре да пресъздаде смисъла на салса музиката и танца, без значение какви фигури и движения се изпълняват. Първите пет двойки и отбора, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък по време на Коледния бал.

Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2009 ще имат шанса да се състезават за голямата награда в на Световното първенство по салса в Маями, САЩ, в края на декември. Призьорите на първите три места в двете категории ще разпределят помежду си награден фонд от 20 000 лева.

Едни от основните претенденти за първото място в „Купа България” са танцьорите от „Памбос Денсинг Център”.

В събота кипърецът Памбос Агапиу ще бъде раздвоен между два финала - този на салса състезанието, както на телевизионното танцово шоу, в което журира.

След финала на „Купа България” страстна салса фиеста ще разгорещи почитателите на латино музиката в парти център "4 км" с DJ Alex, DJ Dian, DJ Dobcho, DJ Tazz & DJ Loco, DJ Willy и DJ Cisco.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички