Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Спечели още един безплатен пропуск за концерта на Енио Мориконе


Спечели още един безплатен пропуск за концерта на Енио Мориконе

4046

Както обещахме, "Спечели с MySound.bg" продължава.

Поради огромния интерес, който проявихте към първия концерт на Енио Мориконе (Ennio Morricone) в България, организаторите - нашите приятели от Event Zone, предоставят шанс на още един от вас да се сдобие с безплатен пропуск за коледния спектакъл на митичния композитор, диригент и аранжор.

Както MySound.bg нееднократно информира, маестрото ще свири заедно оркестъра и хора на Класик FM радио, както и с неземния Теодосий Спасов в столичната зала "Арена Армеец" от 20 ч. на 10 декември.

Името на късметлията ще бъде изтеглено сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Диплома по кой музикален инструмент получава Енио Мориконе?

Пишете на:ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Ennio Morricone

Очакваме до 06.00 ч. на 9 декември, понеделник.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!

Не случайно за Енио Мориконе се използва определението Моцарт на филмовата музика. Наред с всички изключителни отличия и награди в творческия си път, корифеят има две особено значими постижения. Първото е огромният му принос за филмовата индустрия - над  470 саундтрака и признанието за най-разпознаваем филмов композитор на всички времена. Второто - той е авторът на музикални шедьоври с нито един повторен звук! Маестрото, който  отбеляза 85-годишнината буквално преди броени дни, той смята,  че моментът да се оттегли от сцената все още е далеч.

Напълно отдаден на най-голямата любов в своя живот - музиката, италианският диригент е много прецизен в съблюдаването на дневния си режим - ставане в 4.00, лека закуска, разходка, спорт, а после работа, много работа. В малкото свободни вечери си позволява партия шах с близки приятели ако е у дома, в любимата Италия, когато е на турне често опонентите му са от ранга на Гари Каспаров, Брайън де Палма или професор Виктор Чучков. А попитан има ли съкровена мечта, отговорът на маестрото е повече от очакван - мечтата му е да композира.

Енио Мориконе е роден в Рим на 10 ноември 1928, единствено дете на Либера и Марио Мориконе. Дълго време семейството му се издържа само от работата на баща му, който е тромпетист в поп оркестър. Доста по-късно Либера Ридолфи започва работа в малко текстилно предприятие. Младият Мориконе израства в типична работническа среда, в атмосферата на изключителна дисциплинираност и отговорност.

Клинт Истууд, Куентин Тарантино, Джузепе Торнаторе, Бернардо Бертолучи, Бари Левинсън, Марио Бава, Дарио Ардженто и, разбира се, Серджо Леоне, режисьорът съученик, с когото оставят незаличима диря на световния кинонебосклон, са само малка част от творческите му тандеми.

В малкото интервюта, които великият музикант дава, споделя, че за него музиката е вълшебство, родено в сърцето и вдъхновено от тишината; грабваща картина, текст или актьорско изпълнение и едва тогава нотите оживяват на пианото. Винаги на пиано и никога на компютър - композиторът е абсолютен класик като абсолютната музика, която се ражда във въображението му. Отличително за него е, че вижда бъдещата композиция напълно завършена в главата си преди да седне пред нотния лист.

Клаудия Кардинале, Исабела Роселини, Анет Бенинг, Моника Белучи, Сузана Ригачи са част от дамите-музи за римлянина и не е изненада за никого, че той често не се нуждае от детайли по сценария, достатъчно е една от прекрасните актриси да бъде част от екипа. Мария Травия обаче е музата и най-голям коректив на маестрото. На съпругата си авторът посвещава своята награда "Оскар" за цялостно творчество през 2007, твърдейки, че това е най-логичната постъпка и тя я заслужава не по-малко от него.

Мориконе винаги надскача и събаря границите в изкуството, които сам е начертал, и намира личната си свобода там, където ограниченията и натискът от страна на кинопроизводителите са повече от потискащи. Авторът често е питан коя филмова композиция му е любима.

Отговорът му неизменно е един и същ: "Всички те са мои деца, всички тях съм композирал с много любов и отговорност, и не бих могъл да избера".

"Спечели с MySound.bg" ще продължи съвсем скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички