Суинг Коледа с The Speakeasies Band


Суинг Коледа с The Speakeasies Band

3926

Няма нищо, което да стопли по-добре от малко предколеден суинг в студеното време навън.

А нашите приятели The Smugglers Collective отново проявиха отличен вкус и поканиха за коледното издание на Smugglers Swing Club актуалните суингъри The Speakeasies Band, взели името си от американските клубове, продаващи тайно алкохол по време на Сухия режим през 20-те години на миналия век.

Любителите на танците вече познават гръцката формация от участието й в афиша на Банско Джаз Фест през 2012. Това беше и причината в столичния клуб Mixtape 5 да се съберат не само всички почитатели на атрактивната банда, но и на качествения суинг като цяло.

Атмосферата беше изключително автентична, за което допринесоха ефектно облечените в стил 30-те години на миналия век танцьори. Опитни гримьори се грижиха за стила на дамите, които излизаха изпод магичните им ръце тотално преобразени.

Гостите се появиха на сцената малко след полунощ, а меденият глас на Катерина Сесини завихри партито веднага с "Put It On The Ritz". Суингърите в залата само това чакаха, за да покажат купонджийските си способности. Последваха класиката "All Of Me", както и най-известните парчета на гърците - "Bright Nights", "Late Nights" и "Liquid Paradise".  Прозвучаха още "Why Don’t You Do Right", "I’ve Got A New Baby" и "Santa Baby". Кулминацията преди кратката почивка беше изключителната суинг версия на знаменитата "Parla pui piano" на Джани Моранди, позната на всички от филма "Кръстникът".

По време на антракта танците продължиха със същата сила, поддържани  от диджейския пулт.

Когато Speakeasies излязоха отново на сцената, публиката избухна в аплодисменти и танците продължиха с пълна сила.  "Deal With The Devil", "My Heart Belongs To Daddy" и "Tu va fa l’americano" хвърлиха във възторг присъстващите, а фронтдамата Катерина доказа, че и на гръцки суингът може да звучи автентично.

Страстите се нагоряваха все повече и повече, докато по време на "Bei Mir Bist Du Sheins" струнитe на контрабаса на Панос Вулгаракис се скъсаха и за кратко настана тишина. Наистина за кратко, тъй като домакините реагираха светкавично и веднага на сцената се появи бас китара - преди Коледа се случват чудеса!. Така че Панос можеше да прoдължи участието си в концерта.

Последва "Black Swamp Village", която трябваше да бъде и последната песен от репертоара на гостите, но, въпреки късния час, публиката не възнамеряваше да се раздели със своите любимци. Музикантите бяха изкарана отново на сцената с бурни аплодисменти, които бяха възнаградени не с едно, а с две парчета: "Buona Serra" на великия Луис Прима и лекото лирично отклонение от суинга – "Unchain My Heart", прочутo от Джо Кокър.

Концертът приключи в 3 часа, но после дълго публиката взимаше автографи и поздравяваше групата. Тя бе изпратена подобаващо от българските фенове, които от своя страна показаха, че суинг движението у нас има много  ревностни почитатели и изключително талантливи танцьори.

Ще очакваме следващата изненада от Smugglers Swing Club, а дотогава леко ще си танцуваме на спомена за Speakeasies

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички