Кой, кога и къде на ParkLive 2010


Кой, кога и къде на ParkLive 2010

2202

Тридневен музикален маратон с две сцени (виж картата на снимката) и богата селекция от български и световни звезди ще предложи фестивалът "ParkLive" (18 до 20 юни) в парка на летище "София", Терминал 2.

На голямата сцена във всеки от трите дни ще видим изпълненията на хедлайнърите, както и артистите от "J&B Party Weekend". Не по-малко горещо ще бъде на малката сцена, която и трите дни ще са поверена на едни от най-ярките родни диджеи.

На 18 юни на голямата сцена началото на фестивала ще постави унгарският диджей Cadik. След него ще видим момчетата от Бейбифейс Клан (BabyfaceClan) , които ще подгреят феновете за невероятното шоу на денс великаните на Груув Армада (Groove Armada). Вечерта ще продължи с подготвените от световното парти уиски "J&B" изненади. Както "MySound.bg" информира, те са първото у нас "3D Disco" парти, а след него и първата визита на майстора на големия купон Адам Фрийленд (Adam Freeland).

Програмата на малката сцена ще щапочне със сета на DJ NoGood - знаете го като резидент на едни от най-големите клубове в столицата и като един от виновниците за популярното "’38Old School Party". На "ParkLive" 2010 обаче към него ще се присъедини Lubk (aka Drum Station), който ще импровизира върху сета му на живо с дарбука и с дигитален ударен инструмент "Roland". След тях щафетата ще поеме младата и талантлива Лейла Дейн (Laylla Dane), която ще залее публиката с благородна смес от узрял хаус и интелигентно техно. Страдащият от неизлечима меломанска болест Funkusion ("Groovy Session") ще зарази феновете със своя труден за категоризиране стил, прелитащ от златната ера на буги, диско и фънк от 70-е до съвременните течения на електронната музика. Първата вечер на малката сцена ще приключи с друг отявлен представител на софийската клубна сцена - DJ Valentine.

Със сетове на Ramsey Hercules (Бирата/Бъц Спенсър) и английския DJ Raskal от Flex FM ще бъдат посрещнати първите гости на голямата сцена на 19 юни. Веселбата ще продължи с концерта на българския еквивалент на Масив Атак – авангардните Блуба Лу (Bluba Lu). А веднага след тях за първи път на живо у нас ще прозвучи магичният саунд на създателите на съвременното танго – Готан Проджект (Gotan Project). Те пристигат у нас по покана на Френския културен институт. С подкрепата на "J&B" на "ParkLive" ще видим и аудио-визуалното шоу "Energy Union" на един създателите на "Ninja Tune" – Колдкът (ColdCut) (Matt Black), дръм-ен-бейс легендата Голди (Goldie) с допълнение от MC-о Justyce и за финал - своята подкрепа за вечерта ще дадат агентите от H.M.S.U.

Малката сцена ще бъде открита от DJ toKKah ("Menta Sessions") същия ден, след него ще чуем селекцията на едни от пионерите на родната дръм-ен-бейс и брейкбийт сцена - DJ Чавес (DJ Chaves) и Нуфри. Хепънингът ще продължи със селекцията на Nelle Ikan. Двучасовият сет на Emil Prize ("Camp Sessions") ще разходи феновете през годините с различни преображения на фънка от ню фънк, през брейкс - до брейк бийт и дръм-ен-бейс.

С два различни сета на Phil Asher ще започне и ще завърши последният ден на голямата сцена на "ParkLive". Преди кулминацията на вечерта ще видим унгарската банда The Singas Project, а след тях и концертът на кадифения глас на българската поп и джаз сцена Белослава. Вълшебният саунд на британската трип-хоп банда Морчийба (Morcheeba), които пристигат у нас със своята първа вокалистка - Скай (Skye), ще сложи финала на второто издание на събитието.

Преди това обаче на малката сцена ще можем да се забавляваме с диджеите Ilko и Marten, автори на поредицата партита "Funk Da Disco" и водещи на едноименното неделно предаване по "Radio Nova". След техния сет Desy & Vagabond (Breaktrue.org) ще продължат да разпалват фънк огънчето в душите, сърцата и телата.  Среднощна закуска от наелектризирани звуци, тежки баси и мелодии ще поднесат последните на малката сцена родни диджеи - Stoyan & Tommy Gun.

Все още може да закупите билети и така да станете част от 3-дневно музикално предизвикателство в парка на летище "София", Терминал 2, което тази година се провежда под патронажа на френския посланик у нас Негово Превъзходителство Етиен дьо Понсен.

До 18 юни 3-дневните билети са на цена от 80 лв, еднодневните по - 45 лв., а еднодневните за "J&B" сцената (важат след 23.30 часа) – 20 лв.

Повече информация за цялата програма, пропусквателния режим, цените на билетите и местата на продажбата им - на:

www.parklivefest.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички