Поредният звезден гост в клуб Mania e Bushwacka


Поредният звезден гост в клуб Mania e Bushwacka

3252

Eдно от най-дългоочакваните електронни събития това лято у нас е гостуването легендарния британски диджей Bushwacka.

Един от основоположниците на електронната сцена в световен план ще пуска на поредното издание на парти серията Amnesia Milano-Explosion в клуб Mania на 19 юли (петък).

Родните корифеи на пулта Steve и Shoto ще бъдат съпорт на знаменития гост.

Зад името Bushwacka се крие Matthew Benjamin, половинката от продуцентския тим Layo And Bushwacka, в чиято дискография са 6 албума, 160 трака и 120 ремикса, сред които епична 12-минутна версия на "Billie Jean", както и парчето "Love Story", което е в списъка с вечните хаус класики.

Англичанинът започва музикалната си кариера като свири перкусии в Симфоничния оркестър на Лондонските училища, впоследствие се дипломира като звуков инженер, но след като попада на първите нелегални рейв партита през 1988 и се запознава с култовия Mr. C и бъдещия си студиен партньор Layo Paskin, рязко се насочва към електронната музика.

Bushwacka става първият диджей в съвместния им клуб The End, който бързо се превръща в най-горещата точка на Лондон, а скоро резиденциите му започват да покриват картата на света. Успехът на клуба довежда до създаването на едноименния лейбъл, през който пък Layo Аnd Bushwacka започват да издават музиката си. Следва дълга серия от ъндърграунд хитове, която ескалира с дебютния им албум "Low Life" – уникална смес от електро, хаус, брейкбийт, примесени с блус, дъб и даунтемпо, която се превръща в запазена марка на диджейското дуо. Три години по-късно тандемът превзема върховете на всички класации с албума си "Night Works" – всички са във възторг, а 100 000 диска се продават почти моментално. Вместо да почиват на стари лаври, двамата продължават напред с "Feels Closer" – проект, в който рязко разширяват музикалната си палитра и добавят живи инструменти, а гост вокалите включват Green Velvet, Rogerio Flausino, Ella Fitzgerald и Louis Armstrong.

Следва и истинското доказателство за уникалните им умения зад пулта: миксираният диск за Global Underground 033: Rio, без съмнение един от най-добрите сетове на серията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички