В десятката на емоцията с Roots Rocket в Sofia Live Club


В десятката на емоцията с Roots Rocket в Sofia Live Club

4437

Реге, реге, реге – ще си кажете – много реге напоследък!

И ще бъдете прави. Но едва ли някой би възразил на позитивните емоции, защото точно това съпътства слънчевите вечери, които подарява този стил.

Поредните емоционални часове с роденото от ска музиката – реге, ще пренесат родните последователи на Jah Rastafar I, на всички мъдреци и просветлени хора, които са се родили на тази земя – Roots Rocket Band (на снимката) тази събота, 17 ноември.

Концертът е в Sofia Live Club от 22.00 ч.

Най-добрите реге изпълнители у нас обещават двучасов лайв, продължаващ убедителните им изяви в София през последния месец. Както MySound.bg вече извести, артистите бяха част от европейско турне заедно с Lazy Face, в лайн-ъп-а на поредицата Reggae Is Good For You и другата нашумяла серия от партита - Ragga Muffin. На 13 ноември пък изнесоха акустично шоу с песните на легендарния Боб Марли (Bob Marley) след прожекцията на документалния филм за него в афиша на Киномания 2012.

Билети за концерта на Roots Rocket в Sofia Live Club - чрез Eventim.bg, на цени от 7 лв. в предварителна продажба, 10 лв. на входа.

Изявата е две седмици след 82-годишнината от коронясването на Рас Тафари Маконен за император на Етиопия. На 2 ноември 1930 той приема името Хайле Селасие I (Сила на троицата) и титлата Всепобеждаващият лъв, пълното обръщение към него е Негово имперско величество Хайле Селасие Ай, Лъвът-покорител на Юдея, Цар на царете на Етиопия, избраник на Бога. Това събитие се приема като символично начало на раста движението.  

Цялата  култура, светла и изплетена от връзки с природата, ще се "изсипе" в сърцата на почитателите под звуците на "рисуващи" инструментали. Музикантите от първия български реге лейбъл ще споделят енергията си чрез музиката, която е тъждество на тях самите. Ще прозвучат неизпълнявани досега песни от най-новите съвместни проекти на Zafayah, Sen I, Jahmmi Youth и най-нежния глас на регето у нас – Bibi Youth.

"След горещото реге лято идва време за пренасочване на карибския бриз към Sofia Live Club", обясняват музикантите, винаги готови да споделят позитивната енергия, зареждайки клубната атмосфера с изобилие от слънчеви вибрации и неустоим реге ритъм, балансирани от характерните за стила тежки бас линии. Оригиналният груув, комбиниран с брас секцията на бандата и универсалните раста послания са част от елементите на все по-осезаемата им музикална мисия.
Именно с нея десятката изнесе концерти в Словакия, Сърбия, Румъния и Македония през лятото.

Съпортът на формацията в Sofia Live Club ще бъде от страна на Reaction Selekta Crew и Jamaica Air Force.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички