Банденеонистът Joaquin Alem с нова музика от Аржентина в Студио 5


Банденеонистът Joaquin Alem с нова музика от Аржентина в Студио 5

3643

Ритъм от сърцето на Аржентина ще залее ценителите на екзотичния саунд в разгара на лятото.

Композиторът от Буенос Айрес Joaquin Alem ще представи третия си албум в столичния клуб Студио 5 от 22.00 ч. на 26 юли, петък.

В презентацията на диска, наречен "Sangra Arcoiris Conjunto", ще участват и българските музиканти Иван Пенчев (цигулка), Петя Русева (виола), Димитър Тенчев (виолончело) и Борислав Симеонов (контрабас).

"От година познавам Петя и съм имал няколко концерта с нея, в които изпълнявахме мои композиции. Изключително съм щастлив да изнеса концерт в България именно с нея и креативни български музиканти. Нямам търпение”, казва Joaquin.

Репертоарът е изцяло авторски. Присъстващите ще се имат възможност да се насладят на екзотичното звучене на бандонеона в изпълнение на виртуозния композитор.

Всъщност композициите на Joaquin Alem са високо оценени от едни от най-големите майстори на аржентинската и латиноамериканската музика.


"Имам честта да съм пред един композитор, който притежава цялата меланхолия, която може да има един аржентински музикант. Моля, приемете го като един комплимент към дълбочината на душата", казва за банденеониста Еgberto Gismonti.



Вход: 12 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички