Законът на Мърфи! Ел Си Ди Саундсистъм: electronica meets indie


Законът на Мърфи! Ел Си Ди Саундсистъм: electronica meets indie

4903

Новият албум на Ел Си Ди Саундсистъм (LCD Soundsystem) - "This Is Happening", вече е факт на музикалния пазар.

Деветте парчета са записани в "The Manshun", Ел Ей, и студиата на DFA, Ню Йорк, а са миксирани в DFA от април до февруари 2010.

Поредният студиен диск на проекта е първата доза нов материал след "Sound Of Silver" (2007), който беше обявен за най-добър албум на годината от влиятелни издания като "The Guardian", "Uncut" и "Independent". Неговият предшественик пък получи номинация за "Грами"("Grammy") в категорията за най-добър електронен/ денс албум. От "Sound Of Silver" е парчето на годината, според "Uncut" - “North American Scum”, както и “All My Friends”, N 4 според класацията на "Time" за най-добро парче на 2007. То бе обявено за песен на 2007 от сп. "Mojo".

През 2008 изпълнението на Ел Си Ди СаундсистъмBig Ideas” бе включено в саундтрака към филма "21". След това се появи "45:33: The Remixes" EP и кавърът по “Bye Bye Bayou” на Алън Вега (Alan Vega), издаден по случай "Record Store Day" 2009. То стана пети сингъл на проекта, определен за сингъл на седмицата от "NME".

Премиерата на "This Is Happening" е подкрепена от световно турне, което започна на 16 април с участие на фестивала "Coachella", Калифорния. Обявени са европейски хедлайн дати, както и изяви на Острова (някои от които са  предварително разпродадени). Предстои изява на фестивала "Sasquatch" на 30 май.

Традицията повелява всяка група малко след появата си да се сдобие с етикет, указваш жанра й, за да може тясно профилираните меломани (разбирай “конете с капаци“, които колекционират, а не слушат музика) да се ориентират в океана от нови имена и заглавия, които бълва музикалната индустрия всяка година. Ел Си Ди Саундсистъм обаче не се вписват в никоя от познатите ни системи за категоризация. В основата на формацията е Джеймс Мърфи, диджействащ от 1999.

"Не зная колко време ми отне да стана добър в това, което правя. Постепенно навлязох, без да се замислям много-много какво се случва. Просто пускам всичко, без да миксирам; пускам всичко, което ми харесва. После започнах да миксирам това-онова и ми се стори суперлесно в началото. Мисля, че става дума за късмета на новака", обяснява успеха си Джеймс Мърфи.

Неговият стил е арт микс от електроника и инди рок.

Напоследък “олейбъляването“ става трудничко, понеже всеки се чуди какво по-оригинално да измисли, за да не се повтаря твърде очебийно със стари неща. Електрониката вече позволява да смесиш Шопен с традиционна маорска музика, така че ти трябва само малко повече въображение или дрога, за да направиш нещо забавно. Джеймс Мърфи, диджей, музикален продуцент, собственик на лейбъл и почти едноличен представител на Ел Си Ди Саундсистъм, прави точно това – събира 1 с 1, за да получи 3, а понякога и 4. Лейбълът му "DFA Records" се води денс-пънк, а групата му – инди рок с всякакви прибавки.

Философията на Мърфи е: "Пич, рок и денс музика в едно! Плюс хумористични текстове, не е ли яко?"

"This Is Happening" е в каталога на "Анимато Мюзик" за България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички