Sofia Burlesque Revue за първи път у нас!


Sofia Burlesque Revue за първи път у нас!

4578

Една от най-големите и атрактивни френски бурлеска трупи - Neo Retro на Lady Flo, идва в България по покана на The Smugglers Collective за първото по рода си събитие Sofia Burlesque Revue.

Уникалният спектакъл с ретро привкус ще се състои в столичния джаз-бар Soul In Da Hole на 23 октомври, събота.

В проекта ще се включат танцьорки от цяла Европа, а именно:

Lady Flo (Париж) - певица и художествен ръководител на Neo Retro, както и най-известната водеща на бурлеска спектакли в Европа.

Lalla Morte (Лондон) - с мистериозното си и екзотично излъчване Lalla Morte (на снимката) съчетава в спектаклите си азиатска грация и ретро сексапил.

Mademoiselle Ô (Париж) – спектаклите на Mademoiselle Ô са хумористични и провокативни, но винаги пълни с изненади.

Lada Redstar (Берлин) - студена и същевременно изпепеляваща Pin-Up танцьорка, чийто коронен номер Balkan Tease, който ще видим и в София, я прави звезда на европейската бурлеска сцена.

Бурлеска спектакълът е нещо, което задължително трябва да се види на живо. Той е сред изявите, които все още успяват да спрат дъха на зрителя, като се има предвид, че живеем във времена, в които сме видели почти всичко.

Преобръщайки обществените норми буквално "с главата надолу", бурлеската съчетава кабаре, танц, музика, ефектни костюми и еротика в стилен, закачлив и изтънчен спектакъл с над 150 годишна история. Преди няколко години бурлеска изкуството отново става център на вниманието, благодарение на Дита фон Тийз (Dita Von Teese).

Дойде време да видим пленителния бурлеска спектакъл и в България, с гордост обявиха организаторите.

За музикалното оформление на вечерта ще се погрижи отлично известният Михаил Йосифов секстет (Mihail Yossifov Sextet) (суинг, диксиленд и джаз стандарти с едни от най-добрите музиканти в България).

Формацията е основана от Мишо Йосифов в края на 2009. Изпълнява джаз стандарти, както и авторски композиции на Мишо ("Градска динамика", "Дъждовна седмица", "60`s Brass"). Михаил Йосифов (тромпет) е един от най-успелите български джаз музиканти. Над 23 години виртуозът не се е разделял с тромпета си. Йосифов е  композитор и аранжор, участва в създаването на много поп и рок проекти, пише музика за филми ("Инспектор Zero", "План за отмъщение") и театрални постановки (сред които и саундтрака за последния спектакъл на Камен ДоневХарактери”). Един от създателите е на Брас Асоциацията, заедно с Велислав Стоянов (тромбон).  Мишо е участвал в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа. През 2009 получава наградата "Кристална лира" за джаз музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Скоро след това е удостоен и с наградата "Златно перо" на Джаз FM и Класик FM за специален принос към българската култура. Останалите музиканти в проекта са оригинали от българската поп и джаз сцена като Атанас Хаджиев (тенор сакс), Димитър Димитров (ударни), Димитър Шанов (бас) и Милен Кукошаров (пиано).

The Smugglers Collective

Кралете на винтидж музиката - The Smugglers Collective, вече 4 години специализират в правенето на суинг партита по света и у нас, като в сетовете си предлагат най-доброто от суинг, рок-ен-рол и ритъм-ен-блус музиката от 40-е години до днес. През изминалите две години се превръщат в неизменна част от нощния живот на София, подгряват на световноизвестния оркестър на Дюк Елингтън (Duke Ellington) и гостуват на множество фестивали, сред които и Spirit Of Burgas 2010.

Sofia Burlesque Revue се провежда със съдействието на авиокомпания Bulgaria Air и хотел "Триада".
 
Билети - в мрежата на Ticketstream, офисите на M-Tel, вериги магазини "Техномаркет", Multirama, Office 1 Superstore, както и на ticketstream.bg

15 лв. – правостоящи
20 лв. – седящи
30 лв. – седящи до сцената
40 лв. – ВИП-зона (пред сцената)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички