Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол
Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"
Sevi обявиха Genesis Tour 2024
Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring

България вече е част от Световния шампионат по въздушна китара


България вече е част от Световния шампионат по въздушна китара

4006

България вече е официален член на Световния шампионат по въздушна китара (Air Guitar World Championships).

Първото състезание от българския шампионат ще се проведе в рамките на младежкия фестивал Funcity във Варна на 2 юли. Обявени са кръгове и в други градове, а най-добрият изпълнител на Въздушна китара (Air Guitar) в страната за 2013 ще бъде излъчен в началото на август.

Нашият шампионът ще участва в Световния финал по въздушна китара в Оулу, Финландия от 21 до 24 август.

Гери Турийска от Rubikub и Иво Чалъков, китарист на Gravity Co. са сред членовете на журито във Варна. Те ще оценяват изпълнителите по три критерия: техника (сходство с истинско свирене на китара), сценично присъствие (излъчване на музикална звезда, рок-ен-ол чар, атратктивно поведение), въздухарство (въплъщаване на налудничавия дух на Въздушната китара). Няма изисквания за облеклото. Всякакви интересни решения и костюми се поощряват, подчертават организаторите.
 
Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух. Самото състезание протича в два етапа. В първия участниците изпълняват 60 секунди от предварително избрано от тях парче или микс от няколко песни. Във втория всички участници представят 60 секунди от едно и също популярно парче, подбрано от селекционната комисия. Оценяването става по шестобална система. Участникът с най-много точки става градски шампион. Първите трима от всеки град се класират за националния финал. 

Всеки, навършил 18 години, може да се запише за състезанието. Свиренето на въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара, така че всеки, който е достатъчно смел да излезе на сцената, да направи шоу и да забавлява публиката, може да участва. Най-добрият ще стане шампион на България и ще участва в Световния финал във Финландия. Записването става на e-mail airguitarbg@gmail.com или със съобщение на FB страицата на Air Guitar България.

https://www.facebook.com/AirGuitarBulgaria.

Надпреварата във Варна е на сцена Обсерватория в Морската градина от 21.30 ч. на 2 юли.

Световният шампионат по въздушна китара се разраства непрестанно през последните 15 години и в момента представлява мрежа от официални шампионати в повече от 20 държави. Най-добрите изпълнители се съревновават в националните си шампионати преди да се отправят към Финландия за сблъсъка на шампионите. Всяка година един от тях печели титлата Световен шампион по въздушна китара - виртуоз на невидимия инструмент.   

Мисията на Световния шампионат по въздушна китара е да допринася за мира по света. Според идеологията на Въздушната китара, войните свършват, глобалното затопляне спира и всички лоши неща изчезват, ако всички по света свирят въздушна китара. В чест на тази мисия, в края на всеки Световен финал по въздушна китара, всички хора по света са призовавани да засвирят въздушна китара едномвременно, за да спасят света.

Третото поредно издание на един от най-атрактивните фестивали в България - Funcity, ще се проведе от 1 до 7 юли. Градът ще се превърне в арена на музика, танци, спорт, визуални изкуства и занаяти – всичко, което може да вълнува младите хора в България, в продължение на 7 дни.

Оганизаторите от сдружение "Варненски младежки фестивал" анонсираха достатъчно вдъхновяващи събития, които да стимулират младежкото творчество и изява, както и да провокират настроението на посетителите с алтернативни форми на развлечение.

Funcity подкрепя и насърчава младежката култура, като осигурява сцена и възможност за изява на всички, които имат интерес към изкуството, спорта и  неформалното образование.

Всички, които се намират във Варна по това време, ще могат да се забавляват от сутрин до вечер на фона на музиката на десетки банди, да наблюдават атрактивни танцови битки, ще имат възможност да се опитат да преборят един от най-добрите шампиони по джаги и дори да помогнат в изработката на групова инсталация от отпадъци.

Игрите на фестивала няма да оставят нито един посетител безучастен, тъй като основната цел на организаторите е всеки да се забавлява.

Air Guitar:
http://youtu.be/7lFu-yl8NLc

Още - на:

http://www.funcity.bg/
http://www.facebook.com/funcityfestival

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички